Už drąsą ir pasiaukojimą apdovanoti ugniagesiai

Rugpjūčio 28 dieną Utenos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos Saldutiškio ugniagesių komandos ugniagesius aplankę Utenos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos direktorius Robertas Slavinskas ir Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Parengties užtikrinimo skyriaus viršininkas Rolandas Vilčinskas padėkojo ugniagesiams už nepriekaištingą darbą gesinant gaisrą, įsiplieskusį Saldutiškio seniūnijoje. Gaisro metu buvo išgelbėtas žmogus.

Šių metų rugpjūčio 20 dieną apie 7 val. 08 min. iš Bendrojo pagalbos centro buvo gautas pranešimas, kad Saldutiškio seniūnijoje, Antalamėstės kaime, dega rąstinis svirnas. Į gaisro vietą nedelsiant išvyko Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ir Utenos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos Saldutiškio bei Tauragnų ugniagesių komandos. Pirmieji į įvykio vietą atskubėjo Saldutiškio komandos ugniagesiai gelbėtojai. Netrukus prie jų prisijungė ir puolė padėti gesinti gaisrą pro šalį į darbą važiavęs ugniagesys gelbėtojas Gintautas Deveikis. Gelbėdami pastatą nuo ugnies gniaužtų, liepsnojančio pastato viduje ugniagesiai išgirdo žmogaus balsą. Saldutiškio UK ugniagesiai T. Vaišnoras ir G. Deveikis įbėgo į degančio svirno vidų ir iš ten išnešė dūmais apsinuodijusį vyriškį, kuris buvo perduotas Greitosios medicinos pagalbos medikams, kurie nukentėjusįjį išvežė į ligoninę tolimesnei apžiūrai bei gydymui.
Gaisro metu buvo išgelbėti šalia gaisro židinio buvę gyvenamasis namas, kiti ūkiniai pastatai.
Už ugniagesių pastangas, drąsą, ryžtą, pasiaukojimą gelbėjant žmogaus gyvybę bei profesionalumą gesinant gaisrą Saldutiškio UK ugniagesiai T. Vaišnoras ir G. Deveikis buvo apdovanoti padėkos raštais.

udiena.lt inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas