Geltonasis autobusiukas atriedėjo į Užpalių gimnaziją

Praėjusią savaitę Simono Daukanto aikštėje, prie Prezidentūros, savivaldybėms iškilmingai perduoti 48 nauji 19 vietų mokykliniai autobusai „Iveco daily”. Vienas geltonasis autobusiukas atriedėjo ir į Utenos rajono savivaldybę – jis skirtas Užpalių gimnazijai.

„Švietimo ir mokslo ministerija Rugsėjo 1-osios šventės proga mokykloms vėl dovanoja naujutėlius mokyklinius autobusus. Šie spalvingi autobusiukai riedės Leipalingio, Priekulės, Alizavos, taip pat Kretingos, Jonavos rajono ir dar daugelio kitų vietovių keliais – naujus mokyklinius autobusus šiemet gauna 39 Lietuvos savivaldybės. O vienas iškeliauja net į Punską, į mūsų lietuvišką mokyklą, – sveikindama šventės dalyvius ir linkėdama saugaus kelio sako švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė. – Tai išties didelė investicija į švietimą. Mokykliniams autobusams įsigyti ministerija šiemet skyrė 1,7 mln. eurų”.
Šiemet naujovė – savivaldybių merus pasieks ir Švietimo ir mokslo ministerijos parengtas aplinkraštis su rekomendacijomis dėl geltonųjų autobusų naudojimo kitoms mokyklų reikmėms. Ministerija parengė dokumentą, nes yra sulaukusi nemažai savivaldybių atstovų klausimų šia tema. Švietimo ir mokslo ministerija rekomenduoja, kad laisvu nuo mokinių pavėžėjimo laiku ar per mokinių atostogas geltonaisiais autobusais galima vežti mokinius į olimpiadas, konkursus, varžybas, kitus renginius, į pagalbos mokiniui įstaigas, brandos egzaminų centrus, taip pat vežti mokytojus, mokyklos darbuotojus į kvalifikacijos tobulinimo renginius. Geltonaisiais autobusais galima atsivežti įsigytus vadovėlius, ugdymo priemones.
Praėjusią savaitę autobusai perduoti Anykščių, Druskininkų, Kaišiadorių, Kretingos, Kupiškio, Molėtų, Utenos, Šilutės ir daugelio kitų savivaldybių atstovams. Dar du autobusiukai vėliau iškeliaus į profesinio mokymo įstaigas – Smalininkų technologijų ir verslo mokyklą ir Kėdainių profesinio rengimo centrą. O vienas – į Punsko Dariaus ir Girėno lietuvišką pagrindinę mokyklą. Autobusiuką šiemet gauna ir Vėliučionių vaikų socializacijos centras. Taip pat Vilniaus „Vilties” specialioji mokykla-daugiafunkcis centras, Klaipėdos specialioji mokykla-daugiafunkcis centras „Svetliačiok”, šie autobusai skirti vežioti specialiųjų ugdymosi poreikių turinčius mokinius.
Autobusiukus atviro konkurso būdu perka Švietimo ir mokslo ministerija. Vienas autobusas šiemet kainavo daugiau nei 35 tūkst. eurų.
Švietimo ir mokslo ministerija Geltonųjų autobusų programą be pertraukos vykdo jau 15 metų. Per tą laiką iš viso nupirkti 739 mokykliniai autobusai. Šiemet kažkuriam laimingajam atiteko ir „jubiliejinis” – 700-asis autobusiukas.
Daugiausia, po 18, geltonųjų autobusų turi Šakių ir Kėdainių rajonai, taip pat Radviliškio rajonas (16), o mažiausiai, po 2, –  Alytus, Visaginas, Panevėžys, Palanga, Neringos savivaldybė ir Birštono savivaldybė.
Šiais mokslo metais mūsų rajono keliais riedės 11 geltonųjų autobusiukų. Kaip teigė Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vyresn. specialistas Arūnas Telksnys, kai kuriuos autobusiukus tenka nuolat remontuoti, mat jie kasdien rieda žvyrkeliais. Tikimasi, kad artimiausiu metu naujas geltonasis autobusiukas pasieks ir Saldutiškio pagrindinę mokyklą.

udiena.lt ir Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas