Policija sutelks dėmesį į saugos diržus, mobiliojo ryšio priemones ir atšvaitus

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad šią savaitę šalies keliuose policijos pareigūnai vykdo tris prevencines policines priemones, kuriomis siekiama ne tik išaiškinti ir užkardyti Kelių eismo taisyklių pažeidimus, bet ir drausminti eismo dalyvius.

Rugpjūčio 10-16 dienomis (pirmadienį-sekmadienį) visoje šalyje policijos pareigūnai kontroliuos, kaip vairuotojai ir keleiviai laikosi saugos diržų, šalmų naudojimo, vaikų vežimo automobiliuose taisyklių. Bus sugriežtinta vairuotojų naudojimosi mobiliojo ryšio priemonėmis kontrolė, taip pat bus atkreiptas dėmesys į atšvaitų ir kitų šviesą atspindinčių elementų naudojimą tamsiuoju paros metu. Be to, Žolinių savaitgalį, kaip ir kiekvieną vasaros savaitgalį, vyks vairuotojų blaivumo patikrinimai.

Šių metų liepos mėnesį dėl neblaivių vairuotojų kaltės įvyko 12 eismo įvykių, kuriuose sužeista 18 žmonių. Praėjusiais metais per tą patį mėnesį 38 įvykiuose, sukeltuose neblaivių vairuotojų, 4 žmonės žuvo ir 46 buvo sužeisti.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad prevencinės saugaus eismo užtikrinimo priemonės šalies keliuose vykdomos nuolat ir kviečia visus eismo dalyvius prisidėti prie eismo saugumo situacijos gerinimo ir būti atsakingiems.

Lietuvos kelių policijos tarnybos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas