„Maudynės gonge“ Utenoje

Birželio 11 dieną Utenos rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras organizavo renginį „Maudynės gonge”, kuris yra finansuojamas Utenos rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšomis, įgyvendinant projektą „Įtampos valdymas'”.  Pirmą kartą Utenoje vykusiame renginyje  dalyvavo virš 100 dalyvių. Gongų ir jogos meistras Vyrenijus ir Ramunė papasakojo apie gongų įtaką sveikatai. „Gongų maudynės” – tai garsinės meditacijos rūšis. Gongo garsai – harmonizuojantys virpesiai – priverčia mūsų kūno ląsteles vibruoti, o tokiu būdu ir masažuoti kiekvieną kūno lastelę. Šis garsinis masažas yra puiki gydymo ir terapijos priemonė nuo įvairiausių šiuolaikinio „skubančio” gyvenimo tempo sukeltų negalavimų. Gongai ypač teigiamai veikia psichiką – sumažina nuovargį, stresą, depresiją, vienišumo jausmą, visų tipų baimes. Yra veiksminga priemonė nuo nemigos.

Tą pajusti galėjo kiekvienas renginio dalyvis. Atsigulę ant žemės užsimerkėme, atsipalaidavome ir stengėmės apie nieką negalvoti. Atlikę kvėpavimo pratimus pasinėrėme į garsų pasaulį: girdėjome paukštelių čiulbėjimą, upelio čiurlenimą, skrendančių lėktuvų garsus, varpelių skambėjimą ir kt. Vyrenijus pasakojo, kad ,,pasaulyje garso terapija plačiai naudojama ir fiziniams negalavimams gydyti – kraujotakos sutrikimams, skausmams valdyti. Dėl vibracijos, sklindančios iš šių instrumentų, didėja mūsų savaiminio sveikimo sugebėjimai, ištirpsta blokai, sustiprėja organizmo imunitetas. Muzika ir garsas gali tapti galingu savigydos instrumentu.
Laikas praėjo labai greitai. Prabudome, tačiau išeiti neskubėjome. Dalinomės įspūdžiais ir patyrimais: vieni matė spalvas, kiti jautė sunkias galūnes, pasinėrė į sapnų karalystę, jautė kūnu bėgiojančius virpuliukus… Organizatoriai atsisveikino ir pažadėjo rudenį pakviesti į ,,Gongų ir kvapų terapiją” bei ,,Jogos ir kvėpavimo” renginius.

Visuomenės sveikatos biuro inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas