„Optikos pasaulis“ Utenos šeimos ir vaiko gerovės centro globotiniams padovanojo svajonių akinius

Birželio 1-ą, Tarptautinę vaikų gynimo dieną, Utenos šeimos ir vaiko gerovės centras (toliau – Centras) aidėjo nuo patenkintų vaikų juoko ir džiugių emocijų. Jau ne pirmą sykį savo apsilankymu pradžiugino svečiai iš „Optikos pasaulio”, pripildę jautrias vaikų širdis nuoširdžiu bendravimu ir išpildę kuklią jų svajonę – turėti akinius nuo saulės.

Dviguba šventė

Centro socialinė pedagogė Aida Zlataravičienė pasveikino visus pagaliau prasidėjusios vasaros ir Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga. „Nemanau, kad reikia vaikus nuo kažko ginti, jais tiesiog būtina džiaugtis. Vaikai dovanoja mums šypsenas, šilumą, meilę”, – kalbėjo A. Zlataravičienė ir pridūrė, kad svarbiausias dalykas yra ne vaišėmis nuklotas stalas ar dovanos, o nuoširdus vaikų ir juos aplankančių svečių bendrumas.
Pedagogė džiaugėsi gražia, jau tradicija tapusia „Optikos pasaulio” iniciatyva įvairių švenčių proga aplankyti Centre gyvenančius vaikus ir pradžiuginti juos taip reikalingu dėmesiu bei šiluma.

Vedė pamokėlę

„Optikos pasaulio” specialistas Justas Paškevičius įspėjo vaikus, kad tiesioginiai saulės spinduliai ne tik džiugina šiluma, bet ir gali stipriai pakenkti jų akims. „Rekomenduoju visiems nešioti kokybiškus akinius nuo saulės, kurie turi šimtaprocentinę apsaugą nuo itin pavojingų ultravioletinių spindulių. Daugeliui atrodo, kad įsigijus akinius tamsintais stiklais galima drąsiai žvelgti į saulę, deja, vien to nepakanka”, – aiškino specialistas ir užtikrino, kad kokybiškus akinius nuo saulės galima atskirti iš ant jų kojelių esančių simbolių CE, UV100 arba UV400.
J. Paškevičius drauge su kolegėmis padėjo vaikams iš daugybės modelių išsirinkti labiausiai tinkančius akinius ir mokė, kaip taisyklingai juos užsidėti, nusiimti ir prižiūrėti.

Už piešinius – akiniai

Didžiuliu tortu nešina į Centrą atvykusi „Optikos pasaulio” specialistė Žydrūnė Narkūnienė sakė jau nepamenanti, kiek metų drauge su kolege Birute Zieziene lanko mažuosius Centro gyventojus. Viešnios džiaugėsi aktyviu vaikų dalyvavimu „Optikos pasaulio” organizuotame konkurse „Nupiešk savo svajonių akinius” ir kiekvieną konkurso dalyvį apdovanojo stilingais, ryškiaspalviais akiniais nuo saulės. „Paprašėme vaikų nupiešti savo svajonių akinius, o šiandien džiaugiamės galėdami tą svajonę išpildyti. Turėdami kokybiškus akinius nuo saulės vaikai pasaulį matys ryškesnį ir spalvingesnį”, – kalbėjo Ž. Narkūnienė.
Centro direktorė Diana Deveikienė tikino, kad vaikai visuomet labai laukia svečių, jiems svarbu užmegzti naujas pažintis, bendrauti su žmonėmis, jaustis reikalingais. „Mūsų Centrą su „Optikos pasauliu” sieja graži, ne vienerius metus trunkanti draugystė. Vaikai, sužinoję, kad turėsime svečių, su džiaugsmu pagamino jiems saldžių vaišių”, – sakė D. Deveikienė ir pridūrė, kad Centre gyvenantys globotiniai – dažni „Optikos pasaulio” lankytojai. Ten jiems nemokamai patikrinamas regėjimas, o prastai matantiems netgi dovanojami akiniai. Centrui vadovaujanti moteris dėkojo visoms įmonėms, prisidedančioms prie globojamų vaikų sveikatos stiprinimo.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas