Sužeista lūšimi teko rūpintis aplinkosaugininkams

Šeštadienį Utenos regiono aplinkosaugininkai Molėtų rajono Bebrusų kaime gelbėjo sužeistą lūšį. Apie į šį kaimą atklydusį gyvūną bendruoju pagalbos telefonu 112 pranešusiam žmogui pasirodė, kad lūšis sužalota, nes keistai vaikščiojo. Pabaidyta ji įlipo į medį ir ten atsigulė, buvo apatiška, beveik nereagavo į aplinką.

Nedelsiant į Bebrusus buvo nukreipti Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai. Jie surado Kauno zoologijos sodo veterinarijos specialistą, turintį teisę naudotis specialiu ginklu gyvūnui užmigdyti, ir jį atsivežė į Bebrusus. Veterinaras patvirtino, kad lūšis serga. Norint suteikti pagalbą, ją teko užmigdyti. Paaiškėjo, kad sužeista lūšies galūnė ir kad galima infekcija. Gyvūnas buvo patalpintas į specialų narvą ir nuvežtas į Kauno zoologijos sodą, kur ir gydomas. Pasveikęs bus paleistas į laisvę.
„Į Lietuvos raudonąją knygą įrašytų lūšių mūsų šalyje tėra kelios dešimtys ir joms vis dar gresia išnykimas. Todėl kiekviena išgelbėta lūšis – dovana gamtai”, – sako aplinkos viceministras Linas Jonauskas.
Aplinkos ministerija dėkoja gyventojui, pranešusiam apie sužeistą žvėrį, ir primena, kad pastebėjus ligotą laukinį gyvūną reikia skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas