Krašuonos progimnazijos pirmokai drauge su tėveliais varžėsi dėl taikliausios rankos titulo

Gegužės 21-ą dieną Krašuonos progimnazijos stadione vyko atviros šaudymo iš lanko varžybos, kuriose entuziastingai nusiteikę dalyvavo ne tik vaikai, bet ir jų tėveliai. Šios ugdymo įstaigos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Laima Telksnienė sakė, kad mokyklos bendruomenė dalyvavo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto organizuotame neformaliojo ugdymo veiklų finansavimo konkurse ir laimėjo finansavimą projektui „Neprašauk pro šalį”, kurio pagrindinis tikslas – olimpinės sporto šakos, šaudymo iš lanko pristatymas aktyviomis formomis.

Pasak L. Telksnienės, nuo šių metų rugsėjo 1-os dienos viena pirmokų klasė (mokytoja Rasa Buičenkienė) pradėjo šaudymo iš lanko treniruotes. „Ši sporto šaka padeda vaikams susikaupti, geriau koncentruoti dėmesį. Mūsų lūkesčiai – pasiekti geresnius mokymosi rezultatus, lankininkų klubo trenerių tikslas – išugdyti stiprius sportininkus”, – aiškino L. Telksnienė, pridurdama, kad kol kas tokiu būdu Lietuvoje vaikus ugdo tik Krašuonos progimnazija.

Šioje sportiškoje klasėje, anot pašnekovės, mokosi ir šaudymo iš lanko trenerio, Lietuvos čempiono, Mariaus Grigaravičiaus sūnus Jonas Grigaravičius, kuris šaudyti iš lanko pradėjo būdamas vos dvejų metų. „Vaikai kiekvieną antradienį labai noriai lanko treniruotes, neateina tik tuomet, kai serga. Treneris dar nenori vardyti lyderių, bet sakė, kad jau mato kelis stiprius vaikus, kuriuos kitais metais galėtų vežtis į respublikines varžybas”, – kalbėjo L. Telksnienė, dėkodama vaikų tėveliams bei lankininkų klubo nariams už pagalbą įrengiant mokyklos rūsyje šaudyklą. Moteris teigė, kad mokyklos bendruomenė kryptingai sieks, jog šaudymas iš lanko būtų pateikiamas kaip inovatyvus mokymo būdas.

Po varžybų visi rinkosi mokyklos konferencijų salėje, kur vyko apdovanojimų ceremonija. Visiems turnyro dalyviams buvo įteikti pažymėjimai, patvirtinantys, kad jie baigė pirminę šaudymo iš lanko programą. Pirmąsias vietas užėmė Jonas Grigaravičius su mama Asta bei Elinga Bilaišytė su tėčiu Gintautu. Antri liko Gustė Stundžytė su mama Rita ir Rokas Strelčiūnas su tėčiu Dariumi. Trečiosios vietos diplomus gavo Elinga Gaižutytė su mama Virgita bei Nikas Vitkevičius su tėčiu Daliumi. Rugsėjo pabaigoje jaunieji lankininkai dalyvaus miesto šventėje, kur savo veiklą pristatys visiems uteniškiams. Vaikus treniruojantis M. Grigaravičius portalui udiena.lt sakė, kad džiaugiasi tokiu vaikų užsidegimu ir ryžtu siekti aukštų rezultatų. „Uždarose patalpose vaikai šaudo iš 10-ies metrų atstumo, o lauke – iš 15-os. Atstumas, kaip ir lanko dydis, priklauso nuo sportininko amžiaus”, – kalbėjo treneris, pridurdamas, kad vėjuotas oras nėra palankus varžyboms, o geresni rezultatai yra pasiekiami uždarose patalpose.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas