Sveikas pasirinkimas kovojant su bloguoju cholesteroliu – MONAFIT

Cholesterolis yra gyvūnų audinių steroidinis junginys. Apie jį buvo žinoma jau XVIII a. Šis junginys yra aptinkamas beveik visose žmogaus ląstelėse. Cholesterolis į organizmą patenka su maistu, jame yra ir sintetinamas.

Be cholesterolio neišgyventume

Cholesterolis žmogaus organizmui yra labai reikalingas – jis dalyvauja visų ląstelių „statyboje”, vitamino D sintezėje, veikia kalcio ir fosforo druskų apykaitą organizme bei kaulėjimo procesus. Tai pat jis svarbus galvos smegenų bei nervų sistemos ląstelėms, kitoms organizmo sistemoms ir procesams. Sutrikus cholesterolio metabolizmui, kraujagyslėse ima kauptis riebalinės kilmės nuosėdų, mažinančių kraujagyslių pralaidumą ir gebėjimą pulsuoti – išsivysto aterosklerozė.

Kraujagyslių kalkėjimas

Aterosklerozė yra lėtinė arterijų sienelių liga, kurios metu susidaro aterosklerozinės plokštelės. Liaudiškai šis procesas yra vadinamas kraujagyslių kalkėjimu. Ateroskleroziniai pokyčiai kraujagyslėse gali prasidėti ankstyvoje jaunystėje ir toliau vystytis visą gyvenimą. Tyrimų duomenimis, 15 proc. dvidešimtmečių jau yra prasidėję šie kraujagyslių pakitimai, o 70 proc. keturiasdešimtmečių turi problemų su kraujagyslių kalkėjimu. Susiaurėjus ar visiškai užakus arterijoms, sumažėja kraujo pritekėjimas į tą organą ar kūno dalį, vystosi išemija. Šie procesai dažniausiai pasireiškia dėl padidėjusio arterinio kraujo spaudimo, cukrinio diabeto, riebalų apykaitos sutrikimų ir jų koncentracijos kraujyje padidėjimo, hormoninių kontraceptikų, rūkymo, lyties (vyrai dažniau ir anksčiau pradeda sirgti šia liga), antsvorio ir nejudrumo, paveldimumo.

Gydymas

Cheminiai statiniai bene dažniausiai skiriami norint sumažinti cholesterolio kiekį organizme. Deja, jie turi ne vieną nepageidaujamą poveikį ir dauguma atvejų visišką organizmo atmetimą (sukeliami tokie simptomai, kaip mialgija ir raumenų silpnumas). Mialgija – tai raumenų skausmas.
Tačiau augaluose gali būti randami natūralūs junginiai – augaliniai steroliai. Jie gali padėti palaikyti normalų cholesterolio kiekį kraujyje, taip pat širdies ir kraujagyslių sistemos funkciją. Augaliniai steroliai žarnyne konkuruoja su cholesteroliu dėl absorbcijos. Tokiu būdu gali sumažinti cholesterolio pasisavinimą net iki 50 procentų.
Augaliniai steroliai savo struktūra labai panašūs į cholesterolį. Kai jie kartu su maistu patenka į žarnyną, tiesiog užima tas jungtis, per kurias iš žarnyno į kraują pasisavinamas cholesterolis ir tokiu būdu blokuoja blogojo cholesterolio pasisavinimą.
Taip pat cholesterolio kiekį ir aterosklerozės vystymąsi gali mažinti monakolinas K. Tai medžiaga, kuri gaunama fermentuojant virtus, neturinčius gliuteno ryžius, ant jų auginant raudonąsias mieles. Ryžių raudonosios mielės yra turtingos monakolino K, kuris turi panašią cheminę struktūrą kaip ir lovastatinas (cheminis junginys, naudojamas vaistuose, kurie sukurti mažinti cholesterolio kiekį), izoflavonai, mononesočiosios riebalų rūgštys ar steroliai (visi skirti mažinti cholesterolio kiekiui). Tyrimai su raudonosiomis ryžių mielėmis parodė gerokai sumažėjusį bendrą cholesterolio ir MTL cholesterolio kiekį žmonėms, kuriems teko patirti širdies smūgį, kartu sumažinant mirštamumą nuo širdies ligų. Klinikiniais tyrimais įrodyta, kad raudonosiomis mielėmis fermentuotų ryžių sudėtyje esančios medžiagos gali sumažinti ne tik blogojo cholesterolio kiekį iki 26 proc., bet ir bendrąjį cholesterolio kiekį iki 22 proc.

Sveikas pasirinkimas

Renkantis priemones padidėjusio cholesterolio kiekiui mažinti, vaistinėse galima rasti ir sintetinių statinų, ir augalinės kilmės preparatų, efektyviai mažinančių cholesterolio kiekį organizme. Siūlome rinktis natūralų produktą MONAFIT, turintį mažiau nepageidaujamų poveikių. MONAFIT yra maisto papildas, savo sudėtyje turintis ir augalinių sterolių, ir monakolino K. Šių medžiagų kompleksas padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje. Teigiamas efektas gaunamas, kai per parą sunaudojama 10 mg monokolino K iš raudonosiomis mielėmis fermentuotų ryžių ir 800 mg augalinių sterolių. Rekomenduojamoje MONAFIT paros dozėje (2 tabletės) yra reikiamas veikliųjų medžiagų kiekis pasiekti norimą rezultatą. Svarbu – įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas. MONAFIT papildai parduodami visose vaistinėse Lietuvoje.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas