Utenoje lankėsi Švedijos ambasadorė Lietuvoje Cecilia Ruthström-Ruin

Šią savaitę Utenos rajono savivaldybės administracijoje lankėsi Švedijos ambasadorė Lietuvoje Cecilia Ruthström-Ruin. Garbią viešnią lydėjo ambasados atstovė Annic Myhr ir kultūrinių ir informacinių projektų koordinatorė Giedrė Berželionytė.

Ambasadorė susitiko su Utenos rajono savivaldybės meru Alvydu Katinu, mero pavaduotoju Vidmantu Valinčiumi, Strateginio planavimo ir investicijų valdymo skyriaus vedėju Algirdu Gildučiu. Prisistatydama Cecilia Ruthström-Ruin sakė, kad Lietuvoje ji dirba jau trejus metus. Lietuviškai neblogai pramokusi, nors lietuvių kalba ambasadorei nėra lengva.
Susitikimo metu ambasadorė išreiškė pageidavimą daugiau sužinoti apie Uteną, kultūrinį miesto gyvenimą, verslo aplinką, įgyvendinamus projektus. Meras Alvydas Katinas pristatė viešniai Uteną kaip pramonės miestą, kalbėjo apie pasiekimus ir laimėjimus šalies bei tarptautiniu mastu, įgyvendintus ir įgyvendinamus projektus. Kalbai pasisukus apie investicijas, jų pritraukimą, Alvydas Katinas pristatė sąlygas, sudarančias palankias galimybes užsienio šalių verslo įmonėms investuoti Utenoje, kalbėjo apie numatomą kurti interaktyvųjį rajono žemėlapį verslui ir investuotojams, Smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo programą.
„Švedijos verslo įmonėms Lietuva yra patraukli šalis, bet daugiau investuojama Estijoje, – kalbėjo Cecilia Ruthström-Ruin. – Estijoje yra investavusios jau apie 1000 Švedijos įmonių. Manau, kad ateityje galima tikėtis glaudesnio Utenos ir Švedijos įmonių bendradarbiavimo. Svarbu, kad Lietuva, o kartu ir Utena, būtų gerai žinomos Švedijos verslo aplinkai”.
Atsisveikinant buvo apsikeista atminimo dovanomis. Dar kartą padėkojusi už šiltą priėmimą Švedijos ambasadorė Lietuvoje išskubėjo į A. ir M. Miškinių viešąją biblioteką, kurioje dalyvavo parodų „Scenos iš Švediškų detektyvų” ir „Akistata su klimatu” atidaryme.

Utenos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas