Kaziuko mugė Utenos socialinės globos namuose šurmuliavo ir šiemet

Utenos socialinės globos namuose jau tapo gražia tradicija, besitęsiančia daugiau nei dešimtmetį, rengti „Kaziuko mugę”, į kurią kviečiami ne tik uteniškiai, bet ir svečiai. Miestelėnams – tai puiki pramoga ir galimybė ne tik susitikti su šių namų gyventojais, bet ir įsigyti jų pagamintų rankdarbių, paragauti senoviniais receptais gamintos giros, kitų gardumynų.

 

Šiandien nuo ryto šurmuliavusi šventė jau baigėsi. Namo išvažinėjo svečiai, kurie, anot šių Utenos socialinės globos namų Osvaldo Žiezdrio, ruošėsi atvykti į Uteną daugiau nei pusę metų: mokėsi dainų, kurias atliko Utenos socialinės globos namų scenoje. Į šventę atvyko Zarasų, Aknystų (Anykščių r.), Jasiuliškio (Ukmergės r.), Kupiškio, Prūdiškių (Vilniaus r.), Jotainių (Panevėžio r.) socialinės globos namų darbštuoliai su savimi atsivežę ne tik dainų pynes, bet ir įvairių rankdarbių. Šventėje dalyvavo Rokiškio psichiatrinės ligoninės reabilitacijos centro, Utenos specialiosios mokyklos-daugiafunkcio centro ir Sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Utenos viltis” globotiniai.
Pasak šios šventės šeimininkės ir organizatorės, socialinės darbuotojos Žydrūnės Čižienės, ši šventė yra didžiausia šventė, kuri rengiama Utenos socialinės globos namuose – ji pakeitė prieš tai daug metų organizuotą „Giminių šventę”.
Šventėje dalyvavo ir Seimo narys darbietis Ričardas Sargūnas.

„Utenos dienos” inf., V. Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas