Sartuose naujovė – prabangus starto automobilis

Praėjusiais metais Utenos hipodrome pasirodė bendrovės „Kasandros grupė” įsigytas naujas ristūnų starto automobilis, kuris vasario 7-ą pirmą kartą bus panaudotas ir Dusetose.

Ant automobilio „Dodge RAM 1500″ Suomijoje buvo pagamintas ir sumontuotas starto mechanizmas. Pasak Utenos hipodromo direktoriaus Tomo Cicėno, teko paplušėti ieškant tokio automobilio. Jis buvo nupirktas Latvijoje. Automobilio rida – 163 tūkst. kilometrų. Direktorius tvirtino, jog startui reikalingas galingas visureigis su varomais visais keturiais ratais ir benzininiu varikliu.
2007 metų gamybos amerikietiškas „Dodge RAM 1500″ kaip tiks toks ir yra: variklis 257 kW, apie 300 arklio jėgų galios, todėl greitį išvysto labai greitai, benzino 100 km reikia apie 24 litrus. Prieš kurį laiką buvo sumontuotos naujos dygliuotos padangos. Kaip aiškino direktorius, toks automobilis reikalingas tam, kad starte žirgai išvysto apie 50 km/val. greitį, todėl reikia spėti nuo jų pabėgti ir laiku pasitraukti. Taip pat svarbus ir įvaizdis, juk Utenos hipodromas naujas, todėl ir starto automobilis turi būti prestižinis. Jis Baltijos šalyse šiuo metu – vienintelis.
Ant visureigio sumontuotų išskleidžiamų 16 metrų sparnų plotis leidžia pirmoje linijoje rikiuoti net aštuonis žirgus, kurių kiekvienam tenka apie dviejų metrų pločio starto takelis. Iki šiol tokia prabanga galėjo naudotis tik šešių žirgų vadeliotojai.
Starto teisėjams yra įrengtos dvi vietos automobilio gale, iš kurių jie gali patogiai stebėti starto eigą ir užtikrinti taisyklių laikymąsi.
Ant automobilio priekio sumontuoti papildomi veidrodžiai, kurie leidžia vairuotojui stebėti visus starto linijoje išsirikiavusius žirgus.
Šis automobilis kol kas buvo naudojamas ristūnų startui Utenos hipodrome, kuriame kas antrą šeštadienį vyksta varžybos. Juo važinėja ir startą vykdo garsus Utenos ir Dusetų krašto vadeliotojas – arklidžių treneris Vytautas Dapkus.
Kaip aiškino hipodromo ūkvedys Arūnas Baržiūnas, kuriam, sumontavus starto mechanizmą, teko šį automobilį plukdyti keltu iš Suomijos, po to atvažiuoti iki Utenos. Kaip tvirtino hipodromo vadovai, tai didelė ir pažangi naujovė ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos šalyse.

Autoriaus nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas