Seni kaklaraiščiai atgijo naujam gyvenimui

Utenos A. ir M. Miškinių viešajai bibliotekai priklausančio Aukštakalnio filialo sienas papuošė neįprasta paroda: specialiai parodai padarytuose stenduose puikuojasi vyriški kaklaraiščiai. Šios parodos sumanytoja – Užpalių miestelio gyventoja Alė Šulcienė.

Daugiau nei metus ši kaklaraiščių paroda keliauja iš vienos rajono seniūnijos į kitą. „Daugiau nei prieš metus kaklaraiščiai buvo eksponuojami Užpaliuose, o vėliau kaip iškeliavo iš šio miestelio, taip ir iki šiolei negrįžo namo”, – juokėsi A. Šulcienė.
Šiuo metu parodoje puikuojasi apie 30 vyriškų kaklaraiščių. Tačiau šis skaičius, pasak parodos autorės, gali būti ir netikslus: neretai vieną kitą patikusį kaklaraištį pasilieka ir parodų žiūrovai.
„Vieną kartą sugalvojau pasipuošti savo suknelę – iš gražaus kaklaraiščio pasidaryti kokią nors puošybos detalę. Tačiau man nepavyko, o vyras klausdamas ironiškai šyptelėjo: „gal parodą rengsi?”. Tai buvo puiki mintis”, – apie sumanymą kalbėjo Alė, kaklaraiščių įsigijusi parduotuvėse, o kitus atidavė pažįstami žmonės. Šiuo metu moteris sako turinti apie 100 kaklaraiščių. O ateityje, pasak užpalėnės, galbūt gims ir daugiau idėjų, kurias įgyvendinus bus padovanota ne viena originali ir akį traukianti paroda.

„Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas