Gydytojas su neįprasta transporto priemone stebina uteniškius

Jau keletą savaičių uteniškiai stebi neįprastą reiškinį – žmogus lyg ir eina, bet kojos nejuda, o lekia jis lyg akis išdegęs. Į redakciją atvažiavęs ant elektrinio vienračio gydytojas Raimundas Leipus demonstravo ne tik jo galimybes, bet ir kvietė prie jo prisijungti kitus šio transporto mylėtojus, nes, pasak jo, vienam jau pabodo važinėti.

Egzotiškas vienratis gydytojo vadinamas dar puse riedžio, o riedžiais Utenoje kol kas važinėjasi tik policijos pareigūnai. Tai labai patogi susisiekimo priemonė. Juo, anot R. Leipaus, galima išvystyti net 18 km/val greitį. Sveria jis 11,5 kg, o priklausomai nuo dydžio ir galingumo kainuoja apie 700 eurų. Akumuliatorius kraunasi apie 1,5 val., visiškai pakrauto akumuliatoriaus užtenka nuvažiuoti 12 kilometrų.
Šia susisiekimo priemone saugiausia važinėti šaligatviais – ji važiuoja ir per sniegą, o susižeisti ar nuvirsti neįmanoma, reikia tik mokėti laikyti pusiausvyrą.
Gydytojas R. Leipus kviečia portalo udiena.lt skaitytojus sugalvoti šiam keistam ir kukliam įrenginiui lietuvišką pavadinimą, o išrinkus naują pavadinimą, jį pasiūliusio žmogaus laukia įdomi pramoga – nemokamas pasivažinėjimas šiuo elektriniu vienračiu.
Jei turite pasiūlymų, juos siųsti į portalo el paštą: udiena.lt@gmail.com.

„Utenos dienos” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

{youtube}bsDw_7MTJxw{/youtube}

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas