Dusetos laukia „Sartų 2015“ šventės

Ristūnų tradicinių lenktynių „Sartai 2015“ organizacinio komiteto nariai ir šventės organizatoriai lankėsi Dusetose ir šalia jų esančiame hipodrome, kur jau šį šeštadienį, vasario 7-ąją, vyks legendomis apipintos žirgų lenktynės ir nacionalinio kultūrinio paveldo mugė.

Zarasų rajono savivaldybės meras Arvydas Steponavičius, kiti žiemos šventės šeimininkai varžybų organizacinio komiteto narius patikino, jog šeštadienio fiestai jau beveik viskas paruošta, o dusetiškiai nekantriai laukia ir pasirengę svetingai priimti kelias dešimtis tūkstančių žiūrovų, kurie kasmet vasario pirmąjį šeštadienį užplūsta šį mažą Aukštaitijos miestelį, bei sportininkus.

„Švelni šiemetinė žiema ir tikro žiemiško šaltuko stoka gerokai apsunkino mūsų pastangas Dusetų hipodrome išlieti visus reikalavimus atitinkantį ledą, tačiau džiaugiamės iš anksto suformavę nemenko storio sniego sluoksnį, kurį, kai tik truputį atšalo, ėmėme gausiai lieti Sartų ežero vandeniu, – lenktynių spaudos centrui, viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus” sakė UAB „Lietuvos žirgynas” Sartų žirgyno padalinio vedėjas Kęstutis Svilas. – Ledą jau turime, o mus džiuginančios sinoptikų prognozės, šiomis dienomis žadančios dar didesnį šaltį, nuteikia optimistiškai. Liesime vandenį iki pat lenktynių išvakarių, todėl tikimės, jog ledą pavyks suformuoti labai greitą, galbūt net padovanosiantį naują lenktynių rekordą”.

Kad pasiilgę šio įspūdingo reginio vasario 7-ąją Dusetas vėl užplūs dešimtys tūkstančių žirginio sporto entuziastų, neabejoja niekas. Tačiau kaip ir kiekvienais metais daugeliui, ypač iš tolimesnių rajonų susiruošusių pažiūrėti puikios žiemos šventės, nejučia iškils dilema, kokį kelią, nebūtinai trumpiausią ir tiesiausią, rinktis, kad be kliūčių atsidurtum šalia Dusetų esančio žirgyno hipodrome, kur vyks tradicinės žirgų lenktynės ir aplink kurį jau nuo pat ankstyvo ryto šurmuliuos prekybininkų bei nacionalinio paveldo puoselėtojų mugė.

„Važiuokite tik mūsų rekomenduojamais, gerai prižiūrimais keliais ir venkite mažo intensyvumo rajoninių kelių, juolab vietinės reikšmės keliukų. Nors dabar gamtinės sąlygos eismui neblogos, tačiau situacija gali beregint pakisti, jei staiga imtų snigti, pustyti arba keliai pasidengtų plikledžiu. Mes gi dėsime visas pastangas, kad mūsų rekomenduoti keliai į žirginio sporto šventę būtų geros kokybės ir nekeltų problemų, – sako lenktynių „Sartai 2015″ organizacinio komiteto narys, Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos direktoriaus pavaduotojas Juozas Gedvilas. – Ta proga norėčiau priminti, kad kokie bebūtų geri kelininkų prižiūrėti žiemos keliai, rengiantis į kelionę reikėtų pasilikti tam tikrą laiko rezervą”.

Kelių, kuriuos vykstantiems į lenktynes Dusetose ar grįžtantiems po jų siūlo Lietuvos automobilių kelių direkcija, sąrašas:

vykstantiems iš Vilniaus arba per Vilnių:
Vilnius–Utena–Daugailiai–Dusetos (keliai Nr. A14, Nr. A6, Nr. 178);

vykstantiems iš Kauno arba per Kauną:
Kaunas–Ukmergė–Utena–Daugailiai–Dusetos (keliai Nr. A6, Nr. 178);

vykstantiems iš Panevėžio arba per Panevėžį:
Panevėžys–Kupiškis–Rokiškis–Obeliai–Bradesiai–Dusetos ir, jeigu nekils pūgos, Rokiškis–Jūžintai–Dusetos (keliai Nr. 122, Nr.117, Nr. 178, Nr. 3607, Nr. 3610);

vykstantiems per Švenčionis, Ignaliną:
Švenčionys–Ignalina–Dūkštas–Degučiai–Dusetos (keliai Nr. 102, Nr. 179);

vykstantiems per Zarasus:
Zarasai–Bradesiai–Dusetos (keliai Nr. 117, Nr. 178).

Žirginio sporto šventė Dusetose – atsakingas egzaminas ne tik kelininkams, bet ir šalies policijai bei saugos tarnybai, užtikrinančioms viešąją tvarką šio didžiulio, masinio renginio metu.

„Vasario 7-ąją ypatingą dėmesį skirsime eismo saugumui ir viešajai tvarkai užtikrinti ne tik varžybų prieigose, bet ir visuose keliuose, vedančiuose į Dusetas ir iš jų. Eismo saugumo ir viešosios tvarkos užtikrinimui bus pasitelktos gausios Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato bei Lietuvos kelių policijos tarnybos policijos pajėgos. Taip pat yra numatytos ir bus vykdomos bendros policinės priemonės kartu su Latvijos Respublikos valstybinės policijos Latgalės regiono policijos valdybos pareigūnais”, – sakė lenktynių organizacinio komiteto narys, Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Viešosios policijos valdybos Masinių renginių ir ekstremalių situacijų koordinavimo skyriaus viršininkas Saulius Kazlauskas.

Sportininkų ir žiūrovų saugumą renginyje užtikrins ne tik speciali saugos tarnyba „Ekskomisarų biuras”, bet ir gausus būrys tvarkdarių, padėsiančių varžybų organizatoriams nukreipti transporto srautus, palaikyti tvarką nemokamose automobilių parkavimo aikštelėse.

Žinia, net ir padedant pulkams pareigūnų kamščiai keliuose ar varžybų prieigose neišnyks savaime, jei dešimtys tūkstančių žiūrovų į šventę plūstelėtų vienu metu. Todėl organizatoriai kviečia geriausias vietas lenktynių stebėjimui užsiimti anksčiau – šventė Dusetose pradės šurmuliuoti jau 8 val. (duris atveria mugė, o netrukus prasidės ir muzikantų bei šokėjų pasirodymai).

Beje, anksčiausiai atvykę turės daugiau laiko bei galimybių ne tik lauktuvėms išsirinkti, bet ir patiems pamaloninti gomurį nacionalinio paveldo patiekalais bei karštais gėrimais, kurių čia tikrai nestigs, pasiklausyti smagių vietos muzikantų melodijų.

„Visus Bonus” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas