Parodoje „Adventur 2015“ uteniškiai atvėrė Aukštaitijos lobius

Nuo praėjusio penktadienio iki sekmadienio Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo” šurmuliavo trečioji turizmo, kelionių ir aktyvaus poilsio paroda „Adventur 2015″. Tai vienintelė tokia paroda Lietuvoje, orientuota į turizmo paslaugų ir aktyvios gyvensenos skatinimą.
Šviežiausiais įspūdžiais su portalo udiena.lt skaitytojais pasidalijo parodoje dalyvavusi Utenos turizmo informacijos centro direktorė Rasa JASINEVIČIENĖ.

Kuo ypatinga šiųmetė paroda?
Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos suvienijo Lietuvos turizmo informacijos centrus pakviesdamas dalyvauti bendrame stende atstovaujant šūkį: „Ateik pasiruošęs atrasti!”. 2015-ieji metai Lietuvoje paskelbti Etnografinių regionų metais, todėl parodoje jaunimas, mokiniai ir šeimos gavo daug naudingos informacijos, supažindinančios su galimybėmis pamatyti ir pažinti etnografinius regionų savitumus.
Parodoje „Adventur 2015″ Utenos krašto turimus turizmo išteklius ir aktualijas, lankytinas vietas ir pramogas, sezono naujoves ir apgyvendinimo galimybes, ekskursijas, turistinius maršrutus ir edukacines programas pristatė VšĮ „Utenos turizmo informacijos centras”. Utenos kraštas unikalus savo gamta, turistinėmis, poilsio ir pažinimo galimybėmis, todėl tikimės šiemet sulaukti dar didesnio keliaujančių dėmesio ir teigiamų įvertinimų.

Kodėl svarbu Utenos TIC dalyvauti šioje parodoje?
Norint sulaukti Utenos krašte svečių iš Lietuvos, būtina dalyvauti turizmo parodoje ir pareklamuoti turistams svarbias naujienas. Šie metai Lietuvoje paskelbti Etnografinių regionų metais, todėl parodoje pristatėme mūsų rajono etnografinius kaimus – Strazdus, Šuminus, Vaišnoriškes ir Varniškius. Esame paruošę turistinius maršrutus, kuriuos platinome keliautojams, norintiems susipažinti su mūsų gamta ir etnokultūra. Taip pat buvo labai didelis susidomėjimas edukacinėmis programomis, kurios įdomios šeimoms su vaikais. Tai pristatėme V. Valiušio keramikos muziejuje organizuojamas keramikos pamokas, triušiukų parodą, kurios metu galima sužinoti apie triušiukų rūšis, jų gyvenimą, mitybos ypatumus, taip pat turime inkilų gamybos edukacines pamokas kaimo turizmo sodyboje „Širvynė”, o suaugusiems priminėme apie „Utenos” alaus muziejų, ekskursijas ir degustaciją. Be edukacijų lankytojai teiravosi apie apgyvendinimo galimybes ir pagrindinius renginius regione.

Kuo buvo išskirtinis uteniškių stendas bei kas jį aplankė?

Stendas buvo papuoštas lėlėmis aukštaitėmis, kurios puošė Utenos stendą ir suteikė geros nuotaikos ir teigiamų emocijų. Buvome labai pasiruošę šiai parodai ir turėjome labai daug informacinės medžiagos įvairiomis kalbomis.

Kokios naudingos patirties pasisėmėte?

Paroda buvo labai naudinga tuo, kad keliautojai iš mūsų reikalauja susistemintos informacijos viename leidinyje, kurioje rastų viską: rajono ir miesto žemėlapius, pramogas, edukacines programas, apgyvendinimo ir maitinimo galimybes, renginius. Tai reiškia, kad mums reikia galvoti apie vieną ir konkretų leidinį, skirtą mūsų rajono svečiams.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas