Jubiliejinis Kalėdų karavanas iškilmingai sutiktas prie kalėdinės eglės

Utenos rajono ugdymo įstaigų mokiniai Utenoje, prie puošnios kalėdinės eglės, pasitiko per Lietuvą keliaujantį jubiliejinį, 15-ąjį, Kalėdų karavaną. Nors šiemet į kelionę per šalies miestus karavanas išsiruošė su nauju partneriu – Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu (LTOK), vieno seniausių Lietuvos labdaros projektų misija liko ta pati – padėti mažesnių miestų ir miestelių mokykloms sukurti geresnes sąlygas sportuoti vaikams.

Vienas iš ilgiausiai labdaros tradicijas puoselėjančių projektų Lietuvoje – Kalėdų karavanas – 14 metų kartu su Almos Adamkienės labdaros fondu kvietė žmones padėti kaimo mokyklose kurti geresnes sąlygas vaikams sportuoti. „Jaučiame pareigą tęsti šią kilnią misiją, todėl su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu ir olimpiniais sportininkais dovanojame sporto inventoriaus sunkiau besiverčiančioms mokykloms, taip pat skatiname visus žmones kuo daugiau judėti ne tik vasarą, bet ir žiemą”, – sakė bendrovės „Coca–Cola HBC” Baltijos regiono pardavimo vadovas Valdas Pakštys.

Prie sveikos ir aktyvios jaunosios kartos ugdymo prisidedantis šventinis karavanas geros valios žmonių, verslo partnerių, savivaldybių ir institucijų paaukotą sporto inventorių LTOK prieš šventes išdalino 43 aktyvioms Lietuvos mokykloms, kurios entuziastingai organizavo vaikų fizinio aktyvumo veiklas, tačiau tam trūko elementaraus sporto inventoriaus. Atsiimti dovanų – sportinės aprangos, kuprinių, kamuolių bei kitų sporto reikmenų – atskubėjo mokiniai kartu su savo mokytojais iš Adolfo Šapokos gimnazijos, Daugailių pagrindinės mokyklos, Krašuonos progimnazijos ir „Žiburio” pradinės mokyklos.

Gruodžio 16 d. Vilniuje prasidėjęs jubiliejinis Kalėdų karavanas aplankė 9 Lietuvos miestus, jų aikštėse prie Kalėdų eglutės vaikai turėjo unikalią galimybę susitikti ir pabendrauti su Lietuvos sportininkais, o uteniškiai turėjo puikią progą ne tik pamatyti, bet ir užduoti klausimų irkluotojui Sauliui Rittr bei iš jo rankų perimti mokykloms skirtas dovanas.

Kalėdinio karavano sutiktuvių proga buvo surengta ir muzikinė šventė miestiečiams su dainininkės Neringos Čereškevičienės „Tele bim-bam” grupe ir visiems puikiai žinomomis jos dainomis bei barzdą užsiauginusiu Kalėdų Seneliu Sigučiu Jačėnu. Sunkvežimiuose veikė Kalėdų Senelio kambarys ir nykštukų dirbtuvėlėmis.

Įdomu tai, kad per 14 veiklos metų karavanas aplankė daugiau nei 60 Lietuvos miestų, miestelių, mažų gyvenviečių, o geros valios žmonių dėka surinkta 60 000 eurų parama buvo skirta 8 mokyklų stadionų ir sporto salių renovacijai.
Kasmet Kalėdų karavanas sulaukia didelio visuomenės ir valstybės institucijų, savivaldybių palaikymo.

„Utenos dienos” inf., L. Narčienės nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas