Konkurso nugalėtojas svajoja apie privačią mėsinę

Po apdovanojimų, kuriuos atsiėmė po ketvirtadienį Utenos regioniniame profesinio mokymo centre vykusio Tarptautinio mėsininkų profesinio meistriškumo konkurso, jaudulio neslėpė šio konkurso I vietos laimėtojas iš Kauno. „Džiugu girdėti, kad mano pastangos nenuėjo veltui, parodžiau, ką gebu. Tikiuosi, kad dar parodysiu ir ateityje…”, – mįslingai šypsojosi Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro III kurso studentas Ernestas Radzevičius.

Nuo ryto iki vėlyvos gruodžio 18-osios popietės Utenos regioniniame profesinio mokymo centre vyko Tarptautinis mėsininkų profesinio meistriškumo konkursas, kuriame dalyvavo devyni dalyviai iš penkių Lietuvos, Latvijos bei Estijos mokymo įstaigų.
Gausus būrys svečių ir šio konkurso dalyvių, lydimų savo profesijos mokytojų, iš pradžių susirinko ne tik prisistatyti, bet ir išgirsti Utenos regioninio profesinio mokymo centro direktoriaus Zenono Aleknos sveikinimo žodžių. Vadovas nuoširdžiai pasidžiaugė pirmą kartą Utenoje vykstančiu konkursu, kuriame dalyvavo Tartu profesinio rengimo centro, Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro, Rezeknės technikumo, Rygos turizmo ir kūrybinės pramonės inžinerijos kolegijos bei Utenos regioninio profesinio mokymo centro mokiniai, ir pasidžiaugė tuo, kad centras glaudžiai bendradarbiauja su UAB „Biovela group” įmone „Utenos mėsa” ir abipusė partnerystė, kaip tikisi Z. Alekna, bus vystoma ir ateityje.
Beje, šis konkursas uteniškiams nebuvo pirmasis – 2012 metais tarptautiniame mėsininkų konkurse, vykusiame Norvegijoje, Osle, mėsininkai iš Utenos užėmė I vietą.
Susipažinę su šio konkurso reikalavimais, 9 dalyviai jau buvo pasirengę užduotims, kurias reikėjo atlikti ypač kruopščiai. Ruošdami mėsos vyniotinius, pusgaminius nacionaliniam patiekalui bei kepimui kepsninėje ar ant laužo, konkurso dalyviai pasitelkė ir savo fantaziją: gaminius papuošė morkomis, paprikomis, žalumynais ar pagardino prieskoniais.
Pirmą kartą šiame konkurse dalyvavęs kauniškis Ernestas Radzevičius „Utenos dienai” sakė, kad užduotys nebuvo lengvos, o pats konkursas – pilnas įspūdžių. Tam iš anksto ruošėsi: kai kuriuos patiekalus gamino po keletą kartų.
Mėsininkų meistriškumu pasidžiaugė ir Utenos regioninio profesinio mokymo centro direktorius Z. Alekna, kuris negailėjo padėkos žodžių tiek dalyviams, tiek juos vertinusiems komisijos nariams. „Tikiuosi, kad šis konkursas ateityje bus tradicinis”, – sveikindamas dalyvius kalbėjo vadovas, pabrėždamas šio mėsininkų profesinio meistriškumo konkurso naudą dalyviams, kurie ne tik galėjo pademonstruoti savo sugebėjimus, bet ir pasimokyti vieni iš kitų.
Komisijos pirmininkė UAB „Biovela group” technologijų vystymo ir maisto saugos departamento direktorė Aldona Paražinskienė taip pat pasidžiaugė tuo, kad ji buvo pakviesta į šį konkursą. O vertinti dalyvius, pasak jos, nebuvo lengva, teko gerai pasukti galvas. „Jei būtų galimybė, mes šį konkursą būtume išskyrę į dvi dalis: į išpjaustymo ir kulinarinių gabumų. Išpjaustydamos mėsą pirmavo merginos, o kulinarinius sugebėjimus geriau atskleidė vaikinai”, – pastebėjo A. Paražinskienė, kuriai vertinti dalyvius talkino „UAB Biovela group” produktų kūrimo technologė Vida Ežerskienė bei UAB „Utenos prekyba” personalo-informacinio skyriaus viršininkė Stasė Mačiulienė.
Susumavus visus rezultatus paaiškėjo, kad stipriausi šio konkurso dalyviai – kauniškiai. Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro mokinys Ernestas Radzevičius užėmė I vietą, o II vieta atiteko tos pačios profesinės įstaigos mokiniui Domui Drazdauskui. Trečiąja prizine vieta džiaugėsi ir uteniškė Ieva Kaupaitė, mokslus kremtanti Utenos regioniniame profesinio mokymo centre.
Kiekvienas jaunas žmogus turi savo svajonių ir vilčių, tad daugelis mokslus baigusių, tinkamą profesiją įgijusių jaunuolių renkasi sau patinkantį darbą. Utenoje vykusio Tarptautinio mėsininkų profesinio meistriškumo konkurso laureatas Ernestas atviravo, kad iškart po mokslų jis svajoja apie savo mėsinę. „Gal todėl, kad turiu tokią gyslelę…”, – šypsojosi Ernestas, rankose laikydamas už dalyvavimą konkurse gautą padėką.

Autorės ir Utenos regioninio profesinio mokymo centro nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas