Gudresni tik leidimus ir smaigus turintys žvejai?

Nepaisant švelnaus atšilimo ant didelės dalies Utenos regiono ežerų praėjusi savaitgalį dar spindėjo ledo stiklai. Kol yra ledas, ant jo žvejai mėgėjai bando prieš šventes žuvies pasirūpinti.

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai, į talką pasišaukę neetatinius aplinkos apsaugos inspektorius, gruodžio 11-14 dienomis vykdė sustiprintą gyvosios gamtos apsaugos kontrolę ir ypatingą dėmesį skyrė mėgėjų žvejybai.
Iš viso patikrinti 426 žvejai, žvejoję daugiau kaip 200 vandens telkinių. Anot pareigūnų, surašyti 43 administracinės teisės pažeidimų protokolai. Didžioji dalis pažeidėjų buvo iš anksto nepasirūpinę reikiamais leidimais, o kiti – savo saugumu ir neturėjo smaigų. Tačiau buvo ir tokių, kurie neturėjo nei leidimų, nei smaigų, o patys drąsiausi žvejojo viršydami leistiną žvejybos įrankių skaičių.
Visiems pažeidėjams buvo paskirtos nuobaudos.
Anykščių rajono agentūros pareigūnai gruodžio patikrino 31 vandens telkinyje žvejojusius 42 žvejus. Už mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimus keturiems surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai.
Ignalinos rajono agentūros pareigūnai, siekdami užtikrinti žuvų išteklių naudojimo kontrolę šio rajono ežeruose, gruodžio 12 ir 13 dienomis vykdė aplinkosauginius reidus. Reidų metu iš viso patikrinti 28 ežerai, kuriuose žvejojo 80 žvejų mėgėjų. Nustatyta 11 pažeidimų: 6 žvejai neturėjo tinkamo leidimo, 5 žvejybą vykdė vienu metu naudodami daugiau mėgėjiškos žūklės įrankių nei leistina.
Molėtų rajono agentūros pareigūnai tikrino Ilgio, Ilgyno, Dūrių, Pastovio, Žverno, Siesarties, Malkėsto, Samavo, Alnio, Vadinėlio ir kitus ežerus. Patikrinti 58 žvejai mėgėjai, iš jų 6 surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai dėl žvejybos be reikiamų leidimų ar nepasirūpinus smaigais.
Utenos rajono agentūros pareigūnai patikrino 47 vandens telkinius. Iš viso patikrinti 69 žvejai mėgėjai. Už mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių reikalavimų nesilaikymą (žvejybą be leidimo, smaigų neturėjimą ir kitus) surašyti 9 administracinės teisės pažeidimų protokolai.
Visagino savivaldybės agentūros pareigūnai patikrino 25 vandens telkiniuose žvejojusius 53 žvejus. Dviems iš jų surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai. Zarasuose patikrinus 75 žvejus, surašyti 8 administracinės teisės pažeidimų protokolai.
Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai patikrino 23 ežeruose žvejojusius 49 žvejus. Iš jų trys žvejojo neturėdami reikiamo leidimo ar smaigų. Vienas pažeidėjas naudodamas 8 skritulius buvo sugavęs 2 lydekas. Dėl du kartus viršyto vienu metu leidžiamo įrankių skaičiaus minėtam piliečiui už šiurkštų pažeidimą surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas, bus skirta bauda, konfiskuotas grąžtas, skrituliai ir meškerė bei teks atlyginti padarytą 1091 Lt žalą gamtai.

Utenos RAAD ir „Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas