Parsinešk Kalėdas į savo namus

Artėjant didžiosioms metų šventėms Aplinkos ministerija primena apie organizuojamą akciją „Parsinešk Kalėdas į savo namus” ir ragina nekirsti medelių savavališkai. Utenos miškų urėdijos darbuotojai teigia, kad tęsiama graži miškininkų tradicija dovanoti žmonėms eglės šakas. Gruodžio 18 dieną 13 val. akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus” vyks visoje šalyje. Šią dieną eglės šakas urėdija dalins ir aikštelėje prie J. Basanavičiaus ir Maironio gatvių sankryžos (vadinamoje pieninės aikštelėje).

Įvairiose Lietuvos vietose miškininkai išdalins daugiau nei 100 tūkstančių eglių šakų.
Tiems, kas neįsivaizduoja Kalėdų be eglutės, aplinkosaugininkai primena, kad savavališkai jų kirsti negalima. Nukirtusiam eglutę pažeidėjui gali būti skirta nuo 50 iki 100 litų bauda. Jam taip pat tektų atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri siekia nuo 200 iki 400 litų už neteisėtai nukirstus medžius, kurių tūris sudaro iki vieno kubinio metro medienos.
Aplinkosaugininkai ragina norinčius įsigyti eglutę tai daryti legaliose prekybos vietose, miškų urėdijų medelynuose ir girininkijose, nepamiršti paimti pirkimo kvito.

„Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas