Kviečia dalyvauti Nacionaliniame sveikatos egzamine

Žinau – gyvenu sveikiau! Tokiu šūkiu pasitikrinti savo žinias ir paskatinti domėtis sveika gyvensena kviečia jau trečią kartą rengiamas Nacionalinis sveikatos egzaminas. Portale lrytas.lt gruodžio 3 d., trečiadienį rengiamas egzaminas kviečia atidžiau pažvelgti į žmogaus anatomiją, užkrečiamas ligas ir jų prevenciją.

Dalyvaukite Nacionaliniame sveikatos egzamine (NSE) ir laimėkite sveikatingumo savaitgalį Druskininkuose arba Anykščiuose pasirinktinai! Sveikatos žinių patikrinimas vyks šiuo adresu (http://nsegzaminas.lrytas.lt/) nuo 9 val. ryto iki 24 val.

NSE organizatoriai kviečia dalyvauti visus – jaunimą ir senjorus, šeimas ir mokyklų klases, visų specialybių ir įvairių pomėgių turinčius žmones.

Šiuo egzaminu siekiama paskatinti domėtis ir rūpintis savo sveikata, padėti sugriauti mitus ir tikrovės neatitinkančius stereotipus bei surasti mokslu pagrįstus atsakymus į aktualiausius sveikatos klausimus.

„Už savo sveikatą atsakome kiekvienas, o atsakomybė neatsiejama nuo pareigos žinoti, kaip saugoti save ir savo vaikus bei artimuosius, kokios moksliniais tyrimais pagrįstos prevencijos ir profilaktikos priemonės yra veiksmingiausios. Tad ir mūsų, egzamino autorių, didžiausias noras – sveikatos temomis išprususi ir savo sveikatai neabejinga visuomenė”, – sako VšĮ „Virtus LT” direktorius Tautvydas Vencevičius.

Pasak jo, šiemet egzamino organizatoriai visus privers gerai pasukti galvas. Daug klausimų bus susiję su žmogaus anatomija.

Pirmieji 10 dalyvių, per trumpiausią laiką teisingai atsakiusių į klausimus, laukia prizai: leidėjų dovanos visai šeimai. Trijų pirmųjų vietų laimėtojams Lietuvos rytas dovanoja metines prenumeratas, sportinės aprangos ir laisvalaikio komplektus dovanoja „hummel”. O pirmosios vietos laimėtojui – greičiausiai teisingai atsakusiam į egzamino klausimus dalyviui – „Vilnius SPA” dovanoja sveikatingumo savaitgalį dviems sveikatingumo ir poilsio centre. Galėsite pasirinkti – ilsėtis Druskininkuose ar Anykščiuose.
Egzamino taisyklės:

Nacionalinį sveikatos egzaminą 2014′ sudaro 50 klausimų. Egzamino dalyviui testo būdu reikia atsakyti į klausimą, kuriame yra pateikiami trys ar daugiau galimų atsakymų. Teisingas – tik vienas iš jų.

Egzamine gali dalyvauti visų amžiaus grupių atstovai. Tas pats asmuo egzamine gali dalyvauti tik vieną kartą. Pasitikrinti, ar teisingai atsakėte į visus klausimus galėsite kitą dieną po egzamino.

Į prizines vietas ir apdovanojimus nepretenduoja medicininį išsilavinimą įgyjantys ar jau įgiję asmenys, besiverčiantys medicinos, gydymo paslaugomis.

Egzamine dalyvauja ir pretenduoja į prizus tik egzamino pabaigoje prisiregistravę asmenys ir užpildę registracijai reikalingus duomenis.

Prizai įteikiami 10 asmenų, kurie teisingai ir greičiausiai atsakė į visus egzamino klausimus.
Egzamino nugalėtojai skelbiami kitą dieną po egzamino.

Apdovanojimų ceremonijos vieta ir laikas bus paskelbti pasibaigus egzaminui.

Tautvydas VENCEVIČIUS, VšĮ VIRTUS LT direktorius

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas