Ugdymo įstaigose paminėta Tarptautinė nerūkymo diena

Kiekvienais metais trečią lapkričio mėnesio ketvirtadienį minima Tarptautinė nerūkymo diena. Šia diena siekiama atkreipti rūkančiųjų dėmesį į galimybę atsisakyti rūkymo savo ir artimųjų sveikatos labui. Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, nuo rūkymo sukeltų ligų pasaulyje kasmet miršta apie 5 milijonus žmonių.

Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro iniciatyva ugdymo įstaigose buvo paminėta Tarptautinė nerūkymo diena. Prevencinės veiklos, akcijos: „Rūkymui – NE!”, „Ne dūmą trauk, geriau sportuok – energijos ir nuotaikos įkrauk!”, protmūšiai vyko Aukštakalnio, Vyturių, Rapolo Šaltenio, Krašuonos progimnazijose, „Saulės”, Dauniškio, Adolfo Šapokos, Užpalių gimnazijose, Jaunimo mokykloje, Utenos regioniniame profesinio mokymo centre. Visuomenės sveikatos priežiūros specialistai, pedagogai, policijos pareigūnai su mokiniais diskutavo apie rūkymo žalą vaiko fizinei ir psichinei vystymosi raidai, keliamus pavojus aplinkai bei šalia esantiems žmonėms. Renginių metu mokiniai žiūrėjo prevencinius filmus, mankštinosi, savo mintis apie rūkymą rašė nuomonių lape. Protmūšio metu atsakinėjo į įvairius klausimus: Ar elektroninės cigaretės kenksmingos? Kokios nerūkymo zonos yra Utenos mieste? Ar rūkymas kenkia aplinkiniams? Kas yra pasyvus rūkymas? ir kt. Jaunesniųjų klasių mokiniai kūrybines mintis ir jausmus išliejo kurdami plakatus.
„Tokios akcijos labai reikalingos – gal rūkaliai susimąstys, kokią žalą jie daro sau ir aplinkiniams” – nuomonių lape parašė septintokas Arnas iš Utenos Aukštakalnio progimnazijos.

Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas