Meduolių marginimas virto tikra atrakcija

Lapkričio 29 dieną uteniškiai spalvota glazūra margino meduolius ir dovanojo šventę vaikų globos namams. Meduoliai buvo marginami kepyklėlėje ,,Vanilinis dangus”, savanoriais dirbo Utenos kolegijos studentai. Tądien visoje šalyje vyko Spalvoto meduolio dienos akcija.

Spalvoto meduolio diena Lietuvoje vyko penktą kartą. Prasidėjusi kaip simbolinė Kalėdų akcija, „Spalvoto meduolio diena” išaugo į nacionalinį judėjimą, vienijantį tūkstančius bendraminčių visoje Lietuvoje. Šiemet projektas buvo organizuojamas 15 Lietuvos miestų, o mažojo penkerių metų jubiliejaus proga ši graži idėja buvo įgyvendinta ir Londone, Majamyje ir Osle.
Uteniškiai spalvota glazūra margino meduolius jau antrus metus.
Įvairių formų, kvepiančius artėjančiomis Kalėdomis meduolius iškepė ir dovanojo kepyklėlė ,,Vanilinis dangus”. Prikepus įvairių formų meduolių, beliko juos išmarginti įvairiaspalve glazūra bei papuošti.
Pagrindinė Meduolio dienos idėja – savo rankomis padaryti šiltą mielą dovaną ir padovanoti ją tiems, kam labiausiai trūksta.
Į kepyklėlę ,,Vanilinis dangus” marginti meduolių atvyko globos namų auklėtiniai, prie jų prisijungė ir užsukę į kepyklėlę uteniškiai. Marginti meduolius jiems padėjo savanoriai – Utenos kolegijos VV-13 gr. ir TV-13 grupių studentai, laisvai pasirenkamo Viešųjų ryšių dalyko klausytojai kartu su ryšių su visuomene atstove Ramute Kavoliūniene ir Karjeros centro vadove Danute Aželyte.
Akcijoje dalyvavęs Utenos kolegijos studentas Tomas Karklinis atskleidė savo gamybos unikalaus muzikos instrumento – erdvinio metalofono subtilų skambesį.
Visus suvienijo gerų emocijos bei bendros kūrybos ir dalinimosi džiaugsmas.

„Utenos dienos” inf., L. Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas