„Europrotų“ kovose laimėjo stipriausi

„Europrotų” turnyras Lietuvoje rengiamas jau ketvirtą kartą. Žaidimas iš tikrųjų labai populiarus ir norinčių dalyvauti labai daug. Rudens sezono „Europrotų” žaidimą rengė 53 bendruomenės Lietuvoje ir už jos ribų. Utenos regione turnyrai vyko Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje ir Užpalių bibliotekose.

Lapkričio mėnesį dalyviai praleido kovodami dėl „Europrotų” titulo. Komandos tikrino savo žinias sporto, kulinarijos, ES struktūrinių fondų ir kituose teminiuose turnyruose.
Utenoje „Europrotus” jau antrąjį sezoną vedė „Utenos radijo” direktorius Linas Bražionis. Paklaustas, kaip žaidimas atrodo iš vedėjo pozicijos, jis juokavo: „smagiausia stebėti dalyvių reakcijas išgirdus klausimą. Nors klausimai yra sunkūs, pats visai norėčiau atsisėsti į dalyvio kėdę”. Šiame sezone į biblioteką susirinko net 8 komandos. Šių metų favoritais tapo „Vyturiais” pasivadinusi komanda, žaidimą pradėjusi nuo ketvirtos pozicijos, o ketvirtajame turnyre užtikrintai pasiekusi pirmąją poziciją.
Užpaliuose protų kovoms vadovavo bibliotekos darbuotojos Vida Juškienė, Rena Šliogerienė, dalyvavo dvi komandos. Nedidele persvara nugalėjo „Porto” komanda. Ši komanda puikiai pasirodė ne tik Utenoje, bet ir visoje Lietuvoje – antrajame ture ji užėmė 12-ąją vietą.

Sandros Žvirblytės inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas