Utena jau turi kalėdinę eglę

Utena jau pradėjo ruoštis didžiosioms metų šventėms – šv. Kalėdoms. Iki šių švenčių likus mėnesiui, trečiadienio rytą į Utenio aikštę atvežta iki 10 metrų ilgio elgė. Ją padovanojo Ąžuolijos gatvės gyventojai Alfoncina ir Juozas Aginiai.

Kol komunalininkai rengėsi pjauti plačiašakę, kuri iki šiol puošė J. Aginio kiemą, šeimininkas stoviniavo lauke ir stebėjo darbininkų atliekamus darbus. Pasak jo, 1988 metais sodintas medis tapo pavojingas – esant vėjuotam orui, elgė siūbuoja, o Juozas baiminosi, kad nevirstų. Žalos galėjo pridaryti daug: ir langus išdaužti, ir ant kelio važiuojamosios dalies nuvirsti ar kliudyti netoliese esančius elektros laidus.
Vyriškis prisipažįsta, kad jam gaila daugiau nei du dešimtmečius augintos eglės. Jis paskaičiavo, kad samdyti darbuotojus su technika Aginių šeimai atsieitų maždaug 500 litų, o štai dabar ir nupjauna, ir išvežą už dyką.
Prie gatvės augusią eglę šeimininkai mylėjo: vasarą prie jos kamieno krovė kieme nupjautą žolę, ši trešo, todėl šioje vietoje dirva ypač geros kokybės. O kai buvo mažesnė, prieš Kalėdas papuošdavo šviečiančiomis girliandomis. „Ši eglė nėra paprasta. Tikslaus pavadinimo nežinau, kažkas yra sakęs, kad ji kiparisinė”, – prisiminė Juozas.
Toje vietoje, kur liko nukirstas kelmas, šeimininkai žada pasodinti žemaūgių pušelių. Išlydėdamas iš kiemo plačiašakę, Juozas pažadėjo būtinai sudalyvauti eglės įžiebimo šventėje, kuri vyks Utenio aikštėje pirmąjį gruodžio penktadienį.
Kaip teigė Utenos miesto seniūnijos specialistai, šiais metais nukirsti egles siūlė ne vienas rajono gyventojas, tačiau apžiūrėjus medžius, įvertinus jų šakų tankumą, dydį, išrinkta pati gražiausia eglė, augusi Ąžuolijos gatvėje.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas