Dovana atiteko mokytojai iš Dauniškio gimnazijos

Pirmą kartą Lietuvoje paskelbti ir apdovanoti mokytojai, geriausiai ugdę vaikus saugiai elgtis internete. Penkiems mokytojams suteiktos nominacijos ir įteiktos TEO dovanos – nešiojami, planšetiniai kompiuteriai ir galimybė nemokamai metus naudotis „TEO Wi-Fi” belaidžiu internetu. Konkursą organizavo didžiausia Lietuvoje integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėja TEO kartu su projektu „Saugesnis internetas”.

Konkursui, kurio tikslas buvo įvertinti mokytojus, skatinančius moksleivius saugiai naudotis internetu, iš viso buvo pateikta 16 darbų. Komisija pirmąją vietą skyrė Druskininkų „Atgimimo” mokyklos mokytojai Agnei Aleksonytei. Antroji vieta atiteko Ingai Žemaitienei iš Šiaulių Jovaro progimnazijos, trečioji – Giedrei Sudniutei iš Utenos Dauniškio gimnazijos. Paskatinamieji prizai skirti dviem mokytojoms iš Raseinių – Saulei Tiškuvienei iš Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos ir Liubai Vaigauskienei iš „Šaltinio” progimnazijos.

Konkurso nugalėtoja A. Aleksonytė yra viena iš trylikos „Saugesnio interneto” projekto ambasadorių Lietuvoje. Mokytoja, dirbdama su skirtingo amžiaus vaikais, kūrybiškai pritaiko esamus metodus ir priemones. Komisijos simpatijas pelnė ir už tai, kad patiems mažiausiems A. Aleksonytė sukūrė pratybas „Išmanučių pasaulyje”.

Trečiosios vietos laimėtoja uteniškė Giedrė Sudniutė taip pat yra „Saugesnio interneto” ambasadorė. Mokytoja sako mokinius ruošianti gyvenimui, todėl nuo pirmųjų dienų pratina prie kūrybinio darbo, prie darbo komandoje, prie jiems parankių IT priemonių taikymo, mažiau dėmesio skirdama teorinėms žinioms.

Saugumas internete yra vienas iš TEO, kaip didžiausio interneto paslaugų tiekėjo Lietuvoje, prioritetų. TEO drauge su projekto „Saugesnis internetas” partneriais planuoja konkursą organizuoti ir ateityje. Tikimasi, kad jis taps tradicija.

„Pagrindinis šio konkurso tikslas buvo parengti ir pateikti viešai prieinamas naujas metodines priemones mokytojams. Suteikti jiems galimybę pasisemti idėjų, kad vaikams būtų išaiškinta, kaip ir kodėl reikia saugiai elgtis internete. Iš konkurso rezultatų matyti, kad aktyvūs mokytojai išradingai naudoja ir turimus įrankius, ir kuria inovatyvius mokymo metodus. Mokytojai panaudoja net vietines įžymybes, kad įtaigiai perteiktų vaikams, kaip saugiai elgtis internete”, – sako TEO Socialinės atsakomybės plėtros vadovė Renata Gaudinskaitė.

TEO inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas