Utenoje organizuojama pirmoji Utenos krašto vietos produktų mugė

Uteniškiai, praneškite Kalėdų Seniui, kad jo dalyvavimas pirmoje Utenos krašto vietos produktų mugėje yra būtinas, nes tik ten jis ras autentiškų ir originalių dovanų Kalėdoms.

Kas rengia mugę?
Utenos regiono bendruomenės fondas nuo įsisteigimo 2002 metų kasmet organizuoja šiuos renginius: Aukštaitijos bendruomenių sąskrydį, vakarą „Adventas – metas daryti gerus darbus”, gerumo akciją „Kiškio lauktuvės”. Šie renginiai buvo rengiami jau daugiau nei dešimt metų ir tapo tradiciniai. Ilgainiui daugelis kitų organizacijų ėmė rengti panašaus pobūdžio renginius. Kadangi Utenos regiono bendruomenės fondas yra ir naujų renginių organizatorius, tai šiais metais gimė idėja surengti pirmą Utenos krašto vietos produktų mugę.

Sunkumuose slypi galimybės
Suprantama, ką nors daryti pirmąkart yra atsakinga ir sudėtinga. Kadangi sunkumuose visada slypi galimybės, manau, verta pabandyti pasitikti didžiąsias metų šventes pasižadant sau ieškoti galimybės, paslėptos kiekvienoje dienoje. Pirmiausia todėl, kad uteniškiams reikia išmokti palaikyti vieniems kitus, ypač tuos žmones ir organizacijas, kurie kuria, gamina, teikia paslaugas. Juolab kad Utenos regiono bendruomenės fondo idėją dėl Utenos krašto vietos produktų mugės surengimo finansiškai sutiko paremti Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Ministerijai buvo teikta paraiška nevyriausybinių organizacijų institucinio stiprinimo projektų finansavimo 2014 metais konkursui ir laimėtas dalinis finansavimas. Džiugu, kad Utenos rajono savivaldybė taip pat palaiko vietos produktų mugės surengimo idėją.

Kada ir kur vyks mugė?
Lapkričio mėnesį startuoja pirmoji Utenos krašto vietos produktų mugė. Ji vyks lapkričio 14, 21, 28 dienomis (penktadieniais) Taikos g. 6 (Utenos regiono vietos veiklos grupės Menų kamaroje bei kieme) nuo 12 iki 18 val. Pagrindinis Utenos krašto vietos produktų mugės organizatorius VšĮ Utenos regiono bendruomenės fondas.
Gruodžio 20 d. (šeštadienį) Utenos krašto vietos produktų mugė pavirs Kalėdine muge. Ji vyks Utenos daugiafunkciame sporto centre, K Donelaičio g. 38. Pradžia nuo 10 val.

Kokie organizatorių lūkesčiai?
Tikimės, kad bendromis įvairių vietos produktų gamintojų – Utenos krašto bendruomenių, kitų nevyriausybinių organizacijų, tautodailininkų, ūkininkų, smulkiųjų verslininkų – pastangomis Utenos krašto vietos produktų mugė taps tradicinis Utenos krašto renginys. Vietos produktų gamintojai turės progą savo gaminiais pradžiuginti uteniškius ir miesto svečius, o pastarieji turės puikią galimybę Kalėdoms įsigyti kažką autentiško ir originalaus. Kaip yra pasakęs vokiečių filosofas G. .E. Lesingas „Laukti džiaugsmo – taip pat džiaugsmas”. Tad iki susitikimo pirmojoje Utenos krašto vietos produktų mugėje.

Jolita UMBRASIENĖ
VšĮ Utenos regiono bendruomenės fondo direktorė

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas