Viktorijos Jovarienės sodyboje vyko renginys šeimai

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnai Užpalių seniūnijoje esančioje Viktorijos Jovarienės sodyboje surengė prevencinį renginį „Draugo diena”, skirtą sunkiau gyvenančioms šeimoms. Bendruomenės pareigūnai tęsia gražią tradiciją ir šią šventę rengia jau ketvirtus metus iš eilės. Į ją kasmet atvyksta vis daugiau tėvelių su vaikučiais iš Utenos miesto ir Utenos rajono seniūnijų.

Smagiai leido laiką su policininkais
Šiais metais šventėje dalyvavo apie 70 vaikučių su tėveliais. Bendruomenės pareigūnai, organizuodami šį prevencinį renginį siekia visuomenę priartinti prie policijos. Šventėje dalyvaujančios šeimos turi galimybę prasmingai praleisti dieną kartu su policijos pareigūnais, pabendrauti su jais apie pareigūno profesiją ir kasdienybę, užduoti pareigūnams įvairius rūpimus klausimus, kurie gyventojams iškyla kasdienybėje, tuo pačiu papramogauti, kartu dalyvauti įvairiose sportinėse rungtyse, laimėti prizus ir turiningai praleisti laiką. Pareigūnai tiek vaikams, tiek suaugusiems siekia parodyti, kad policijos pareigūnas yra ne baudėjas, o draugas, kuriuo galima visada pasitikėti ir, patekus į bėdą, nebijoti kreiptis reikalingos pagalbos.
Šventėje dalyvavo: apylinkės inspektoriai, nepilnamečių reikalų veiklos grupės pareigūnai, Utenos r. socialinių paslaugų centro socialiniai darbuotojai, Utenos r. savivaldybės vaiko teisių apsaugos specialistai. Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Vytautas Vaiškūnas, bendruomenės pareigūnė Daiva Maselskienė, Utenos rajono savivaldybės Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas, sodybos šeimininkė Viktorija Jovarienė pasveikino visus atvykusius į šventę, palinkėjo gerai ir prasmingai praleisti dieną visiems drauge, o kadangi šie metai yra šeimos metai, tad palinkėjo tėveliams gero laiko su savo atžalomis, pasidžiaugti buvimu vieni su kitais.

Žirgų gyvenimas – iš arti
Šventei prasidėjus, šventės dalyviai turėjo galimybę susipažinti iš arčiau su sodybos šeimininke Viktorija Jovariene, kuri visą gyvenimą augino žirgus, dalyvavo įvairiose žirgų lenktynėse, jais domėjosi nuo mažų dienų, rinko visą atributiką, susijusią tik su žirgais ir ją išeksponavo savo sodybos muziejuje. V. Jovarienės pasakojimai apie žirgus, gyvenimiška patirtis, išmintis, filmas „Viktorija” apie sodybos šeiminę užbūrė ir sužavėjo visus dalyvavusiuosius šventėje. Mažieji šventės lankytojai su tėveliais dalyvavo įvairiuose žaidimuose, kurie buvo susieti su žirgininkyste, tai: pasagos metimas, bėgimas su mediniais arkliukais, rungtis „Sužinokime daugiau apie vieni kitus”. Šventės dalyviai galėjo pasivėžinti arklio traukiama unikalia karieta, pajodinėti žirgais. Šventei įpusėjus, visi buvo vaišinami tradiciniais lietuviškais patiekalais, kopūstiene, krosnyje keptomis bulvėmis su lašinukais, žolelių arbata. Vaikai už dalyvavimą rungtyse buvo apdovanoti įvairiais prizais: mokymo priemonėmis, šviesą atspindinčiais atšvaitais. Visų vaikų draugas bičiulis Amsis vaikus vaišino saldumynais ir labiausiai džiugino mažuosius šventės dalyvius. Projekto „Savanoriai – žmonių saugumui” savanorės šventės dalyviams išdalino policijos prevencinio pobūdžio informaciją, lankstinukus „Policija įspėja. Sukčiai gali pasinaudoti euro įvedimu”, skatinančią gyventojus būti budriais ir nepakliūti į sukčių pinkles, neprarasti pinigų artėjant euro įvedimui Lietuvoje, taip pat lankstinukus su Utenos miesto ir kaimo seniūnijas prižiūrinčių pareigūnų kontaktiniais duomenimis.
Šventei baigiantis, bendruomenės pareigūnai Viktorijai Jovarienei, Eglei Jovaraitei, Birutei Minutkienei įteikė padėkos raštus už pagalbą organizuojant šį renginį.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas