Kailinių žvėrelių laikymo vietose tikrinama, kaip laikomasi gyvūnų gerovės reikalavimų

Viešoje erdvėje išplatinus filmuotą medžiagą apie Lietuvos ūkiuose netinkamomis sąlygomis laikomus kailinius žvėrelius, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nedelsiant ėmėsi tikrinti, kaip laikomasi gyvūnų gerovės reikalavimų jų laikymo vietose.
Pradėjus nagrinėti atskleistus netinkamo elgesio su gyvūnais faktus, paaiškėjo, kad kailinių gyvūnų laikymo ūkiuose vaizdai buvo nufilmuoti šių metų birželio – liepos mėnesiais.

„Atsižvelgus į tai, kad filmuoti vaizdai kelių mėnesių senumo, įvertinti juose rodomas gyvūnų laikymo sąlygas yra sudėtinga. Patikrinimų metu ūkiuose inspektoriai nerado filmuotoje medžiagoje parodytų gyvūnų, nebuvo net tokios pačios konstrukcijos narvų. Kailiniai žvėreliai buvo realizuoti, jų laikymo aplinka pasikeitusi, todėl patikrinti nurodytus faktus konkrečiame ūkyje nebuvo galimybės. Tiksliniai kailinių žvėrelių ūkių patikrinimai bus vykdomi ir toliau, apie rastus grubius pažeidimus bus informuota visuomenė”, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vyriausiasis veterinarijos gydytojas Giedrius Blekaitis.

G.Blekaičio teigimu, šiuo metu visuomenei ir suinteresuotoms institucijoms yra pateiktas derinti teisės akto projektas apie specialiuosius kailinių gyvūnų laikymo reikalavimus. Pasak specialisto, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba planuoja artimiausiu metu aptarti šiuos klausimus su kailinių gyvūnų augintojais ir juos vienijančių visuomeninių organizacijų atstovais.

VMVT inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas