Surinkta beveik 8 tonos plastikinių butelių kamštelių

Šių metų respublikiniame konkurse „Kamštelių vajus” surinkta 7909 kilogramai plastikinių butelių kamštelių.

Vilniuje baigėsi respublikinio konkurso „Kamštelių vajus’2014″ finalas. Viešosios įstaigos „Draugiški šeimai” organizuojamas konkursas susilaukė neįtikėtino vaikų ir suaugusių, mokymo įstaigų, bendruomenių ir net pavienių asmenų dėmesio visoje Lietuvoje. Šiemet konkursui prisiregistravo beveik du šimtai komandų.
Šiemet plastikiniai butelių kamšteliai buvo renkami septyniuose Lietuvos miestuose: Panevėžyje buvo surikta 1254 kilogramai, Šiauliuose – 1334 kg., Mažeikiuose – 600 kg., Klaipėdoje – 470 kg., Marijampolėje – 1064 kg., Alytuje 776 kg ir Vilniuje – 2411 kg. Viso buvo surinkta 7909 kilogramai – du kartus daugiau nei pernai.
„Kamštelių vajus” vyksta jau trečius metus. Pirmus metus surinkome beveik toną, pernai beveik keturias, o šiemet – aštuonias. Konkurse dalyvavo du šimtai komandų. Šiemet daugiausia bėdų finale kėlė tai, kad kai kurių konkurso dalyvių fantazija įsismarkavo ir jie rinko bet kokius kamštelius, plastikinių indelių dangtelius, net metalinius kamštelius. Beveik kiekvienam teko aiškinti, kodėl vieni kamšteliai tinkami, kiti ne, kuo skiriasi plastiko rūšys. Šiame konkurse mes priimame iš dalyvių tik aukšto takumo (HD) plastiko kamštelius. Iš tokio plastiko pagaminti beveik visi gaiviųjų gėrimų plastikiniai buteliai, sulčių pakelių kamšteliai, tačiau netinka ploviklių, skalbiklių ar net silkių indelių dangteliai. Manau, kad šiemet žengėme didelį žingsnį net tik mokydami kokybiškai rūšiuoti,” – pasakoja konkurso organizatorė, socialinio projekto Ekodaiktai.lt įkūrėja Birutė Jakučionytė.
Elzė Rudienė, Viešosios įstaigos „Žaliasis taškas” rinkodaros vadovė sako: „Kiekvienais metais konkursas pranoksta visus lūkesčius ir smulkių, niekam nereikalingų šiukšlių – plastikinių butelių kamštelių surenkama vis daugiau. Mūsų įstaiga palaiko šį konkursą, nes jis yra puiki priemonė jau nuo mažų dienų ugdyti rūšiavimo įgūdžius, kalbėti apie ekologiją ir šviesti tautą.”
Konkursas „Kamštelių vajus” susideda iš dviejų dalių: viena – rinkti išmėtytus kamštelius ir priduoti perdirbimui, kita – kurti iš jų meninius darbus. Vaikų sukurti darbai kiekvienais metais tobulėja, todėl šių metų paroda yra unikali, spalvinga ir kūrybiška. Vaikų sukurti Meniniai darbai iš plastikinių butelių kamštelių bus eksponuojami dvi savaites Vilniuje PLC „Panorama”, II aukšte esančiame Parodų skvere.

ekodaiktai.lt inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas