Informacija apie kapines – kiekvienos savivaldybės svetainėje

Vyriausybė patvirtino Aplinkos ministerijos parengtus reikalavimus, kaip savivaldybės turi sudaryti kapinių sąrašus ir juos skelbti savo interneto svetainėse.

Patvirtintasis Kapinių sąrašų sudarymo reikalavimų ir skelbimo savivaldybių interneto svetainėse tvarkos aprašas įpareigoja kiekvieną savivaldybę sudaryti visų jos teritorijose esančių kapinių – ir veikiančių, ir riboto laidojimo, ir neveikiančių – sąrašą. Jis turi būti skelbiamas jos interneto svetainėje. Kapinių sąrašo duomenis privalu atnaujinti nuolat, ne vėliau kaip per 5 darbo dienas nuo tos dienos, kai gauta informacija apie duomenų pasikeitimą.

Sąraše turi būti nurodytas kapinių pavadinimas ir vieta, statusas, plotas, žymos apie žemės sklypo registraciją Nekilnojamojo turto registre ir apie kapinių registraciją Kultūros vertybių registre, kapinių prižiūrėtojo vardas ir pavardė, telefono numeris (jeigu fizinis asmuo) arba pavadinimas, buveinė, darbuotojų, į kuriuos galima kreiptis informacijos, vardai, pavardės ir telefono numeriai.

Bendruosius kapinių reikalavimus, kapinių prižiūrėtojų teises ir pareigas, jų kaupiamus duomenis ir kt. nustato Žmonių palaikų laidojimo įstatymas.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas