Daugiabučio namo aplinką puoselėjančiai uteniškei D. Kulbauskienei – aplinkos ministro padėka

Spalio 13 d. Aplinkos ministerija, Respublikinių būsto valdymo ir priežiūros rūmai ir Vilniaus miesto savivaldybė surengė Pasaulinės būsto dienos minėjimą „Būstas – ne vien stogas virš galvos”, į kurį buvo pakviesti ir Utenos rajono savivaldybės atstovai. Šventėje dalyvavo Utenos rajono savivaldybės mero patarėjas Gintautas Petravičius, Aplinkos apsaugos ir civilinės saugos skyriaus vedėja Rosita Deveikienė, skyriaus specialistė Lina Rimienė, Teritorijų planavimo ir statybos skyriaus vedėjo pavaduotojas Egidijus Bukys.

Aplinkos viceministrė Daiva Matonienė teigė, kad vieni pagrindinių būsto dienos minėjimo tikslų – paskatinti gyventojus rūpintis ne tik savo butu ar namu, bet ir gyvenamąja aplinka, skleisti mintį, kad kiekvieno žmogaus būstas yra ne tik jo stogas. Viceministrė pabrėžė, kad ne ką mažiau svarbu paviešinti gerų pavyzdžių praktiką ir apdovanoti geriausiai besitvarkančiuosius. Renginio metu buvo aptartos būsto srities aktualijos Lietuvoje, pagerbti geriausiai prižiūrintys ir tausojantys būstą ir jo aplinką.
Minėjimo metu buvo apdovanoti pavyzdingai, be valstybės paramos daugiabučių ir vienbučių namų teritorijas, senus daugiabučius namus prižiūrintys ir tvarkantys gyventojai bei daugiabučių namų, efektyviai naudojančių alternatyvius energijos šaltinius, bendruomenių atstovai. Namų gyventojai buvo nominuoti keturiose kategorijose. Kategorijoje „Už pavyzdingą namo aplinkos tvarkymą” buvo apdovanoti Utenos daugiabučio namo, esančio Užpalių g. 91, gyventojai Stasys ir Danutė Kulbauskai, savo lėšomis prižiūrintys daugiabučio namo aplinką. Į renginį atvykusiai Danutei Kulbauskienei buvo įteikta aplinkos ministro padėka. Ją sveikino renginyje dalyvavę Utenos rajono savivaldybės atstovai, linkėjo sėkmės ir ryžto toliau puošti savo namo aplinką.

Utenos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas