Skelbiami konkurso „Gamtos stebuklas” nugalėtojai

Konkursas „Gamtos stebuklas” jau pasiekė finišo liniją. Daugelio uteniškių per vasarą užaugintos gėrybės jau suneštos į rūsius. Pasidžiaugti galima ne tik gausiu derliumi, bet ir netikėtais radiniais. Gamta pokštavo, o „Utenos dienos” skaitytojai tuo pasinaudodami dalyvavo konkurse. Redakcija, apžiūrėjusi gėrybes, nusprendė įsteigti tris nominacijas – „Džentelmenas”, „Gigantas” ir „Kepurėtasis”.

„Džentelmeno” titulas atitenka Sandrai Zabulienei, redakcijai atsiuntusi nuotrauką, kurioje – įspūdingų formų morka. Šią morką darže išaugino Sandros tėvai Dalia ir Zenonas Karužiai, gyvenantys Utenoje. „Įdėjo ją prie kitų daržovių ir atidavė man – jie visada mano šeimą aprūpina pačių užaugintomis daržovėmis”, – sakė Sandra. Paėmusi krepšį su daržovėmis Sandra nustebo: krepšyje gulėjo neįprastos formos morka, kuri sukėlė šypseną. „Žiūriu – ogi gamta tikrai papokštavo ir sukūrė štai kokį kūrinį. Tokį pokštą verta įamžinti. Neatsispyriau pagundai morkos „kojytes” apauti dukrų lėlės batukais ir ją pavadinti „Nekukliu džentelmenu”, – pasakojo S. Zabulienė.
Titulą „Kepurėtasis” skiriame Daliai Michailovienei. „Savaitgalį vaikus palikau pas senelius, kurie, norėdami kartu su anūkais smagiai praleisti laiką, juos nusivedė į senąjį miesto parką. O ten, pasirodo, yra grybų! Jie visai šalia namų, nereikia važiuoti kelių dešimčių kilometrų tam, kad galėtum pagrybauti. Viltė kartu su seneliais rado ir daugiau grybų, tačiau šis, kurio nuotrauką atsiuntėme į redakciją, išsiskyrė savo neįprasta forma”, – „Utenos dienai” sakė D. Michailovienė.
Pomidoras milžinas išaugo daugailiškės Jolitos Bražėnienės darže. Nuskynę šiltnamyje prisirpusį pomidorą, šeimininkai jį pasvėrė. Juos maloniai nustebino gigantiško dydžio pomidoras, sveriantis 928 gramus ir sunkiai telpantis į abi rankas. Taigi šį gražuolį ir tituluojame „Gigantu”.
Tituluotų gėrybių savininkus kviečiame į redakciją per dvi savaites nuo paskelbimo laikraštyje dienos atsiimti dovanų.

„Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas