Pratęstas kiaulių skerdimo terminas buferinėse zonose

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad kiaulių skerdimo terminas buferinėse afrikinio kiaulių maro (AKM) zonose pratęstas iki 2014 m. gruodžio 15 dienos.

„Įvedus privalomą kiaulių registravimą, ūkininkai ėmė aktyviau ženklinti ir registruoti savo gyvulius. Pagal turimą registrą, laikomų kiaulių skaičius ženkliai išaugo, todėl į buferinę zoną patekusių kaimų žmonės nuolat kreipiasi į mūsų tarnybą su prašymais pratęsti skerdimo terminą. Atsižvelgus į ūkininkų prašymus ir aptarus šį klausimą su Žemės ūkio ministerija, buvo nuspręsta pratęsti kiaulių skerdimo laiką iki gruodžio vidurio”, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius.

Vadovaujantis spalio 6 d. pasirašytu Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus įsakymu, kiaulių laikytojai, laikantys ne daugiau kaip 100 (šimtą) kiaulių, kurių laikymo vietos patenka į buferinės zonos vietovių sąrašą, turi paskersti laikomas kiaules savo reikmėms arba skerdykloje iki 2014 m. gruodžio 15 d.

Prieš skerdžiant gyvulius registruotose kiaulių laikymo vietose, kuriose deklaruotos laikomos kiaulės, kiaulių laikytojai turi apie tai informuoti teritorines VMVT ir įgaliotus ar valstybinius veterinarijos gydytojus, kad atvykę specialistai galėtų atlikti kiaulių klinikinę apžiūrą ir atrinkti mėginius AKM tyrimams. Laiku įgyvendinę nurodymą kiaulių laikytojai galės kreiptis valstybės teikiamos kompensacijos, numatytos už buferinėje zonoje laikytų kiaulių paskerdimą, jeigu laikytojas nebuvo pasinaudojęs kompensacija už paskerstas kiaules ankstesniais metais.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas