D. Čiutelės nesportiško elgesio kaina – 3000 Lt

Visai neseniai nuskambėjo žinia apie lenktynininko uteniškio Dovilo Čiutelės nesportišką elgesį, kai jis į darbą paleido kumščius. Už tai lenktyninkas buvo apskųstas Lietuvos automobilių sporto federacijai. Kaip radijo stočiai „Laisvoji banga” sakė šios federacijos etikos ir drausmės komisijos pirmininkas Leonas Vedeikis, šioje istorijoje jau priimtas galutinis sprendimas.

„Vieni sako, kad sprendimas per griežtas, kiti – kad per švelnus. Aš manau, jog tai optimalus ir pakankamai griežtas sprendimas. Dovilui Čiutelei paskirta 3000 LT bauda. Atsižvelgiant į tai, kad jis pats užsidirba šiam sportui, nederėtų teigti, kad bauda yra per maža” , – kalbėjo komisijos pirmininkas. Pašnekovas neslėpė, jog buvo tokių, kurie tikėjosi D. Čiutelės licencijos sustabdymo.
„Dėl to buvo diskutuojama, tačiau priėjome prie išvados, kad tai nėra toks baisus incidentas, už kurį reikėtų sustabdyti licenciją. Lenktynininkas pripažino nesusivaldęs ir dėl savo poelgio gailisi, todėl jam skirta tik piniginė bauda. Manau, kad uždrausti sportininkui dalyvauti varžybose, kuomet jis iš to gyvena, būtų per daug skaudu. Vis dėlto, kol bauda bus nesumokėta Dovilas negalės startuoti varžybose. Sprendimą jis gali skųsti apeliaciniam teismui. Taip pat gali skųsti tie, kurie mano, kad bauda yra per maža” , – sakė L. Vedeikis. Komisijos pirmininko teigimu, tokie atvejai automobilių sporte pasitaiko retai. „Per mano kadenciją – tai tik trečias atvejis. Vienas buvo sezono pradžioje, Ukmergėje. Tačiau viskas baigėsi įspėjimais”, – sakė L. Vedeikis.

„Laisvosios bangos” ir „Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas