Rugsėjo 30 dieną Konstitucijos egzaminą laikys per 30 tūkstančių Lietuvos piliečių

Teisingumo ministerija šiemet aštuntus metus iš eilės organizuoja Konstitucijos egzaminą, kurį laikyti ir pasitikrinti Konstitucijos žinias galės visi Lietuvos piliečiai. Pirmasis egzamino etapas vyks rugsėjo 30 d. visų 60 Lietuvos miestų ir rajonų savivaldybėse. Iš viso Konstitucijos egzaminą laikys per 30 tūkst. šalies gyventojų.

„Tradiciniu tapęs Konstitucijos egzaminas jau užaugino visą kartą Lietuvos piliečių. Tie, kurie šiais metais mūsų Pagrindinį šalies įstatymą bandys pavaizduoti piešiniuose, prieš aštuonerius metus, kuomet buvo laikomas pirmasis Konstitucijos egzaminas, net nebuvo gimę. Kartu su jaunąja karta augo ir visų mūsų teisinė sąmonė ir pilietiškumas. Tai, be abejo, irgi yra Konstitucijos egzamino nuopelnas”, – egzamino pristatymo spaudos konferencijoje sakė teisingumo ministras Juozas Bernatonis.
Visi egzaminą laikantys dalyviai bus suskirstyti į keturias tikslines grupes – moksleivius, nuteistuosius, teisinį išsilavinimą turinčius ar jo siekiančius asmenis ir visus kitus gyventojus. Moksleiviai dar bus suskirstyti į keturias mažesnes grupes pagal amžių. Visoms grupėms parengtos skirtingos užduotys, o patys mažiausieji bus kviečiami atlikti kūrybinę užduotį „Mano teisės ir pareigos”.
Geriausiai pirmajame egzamino etape pasirodę piliečiai pateks į antrąjį etapą, kuris vyks spalio 14 d. Po antrojo etapo paaiškės egzamino nugalėtojai, kuriuos spalio 28 d. Prezidentūroje pasveikins ir apdovanos Prezidentė Dalia Grybauskaitė bei teisingumo ministras Juozas Bernatonis. Iš viso nugalėtojais taps 27 egzamino dalyviai – po 3 iš kiekvienos grupės.

Utenoje Konstitucijos egzaminas vyks rugsėjo 30 dieną 12 valandą Utenos rajono savivaldybės administraciniame pastate.

Teisingumo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas