Pasiutligė iš Lietuvos traukiasi

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad rugsėjo 15 dieną buvo pradėta rudeninė oralinė laukinių gyvūnų vakcinaciją nuo pasiutligės.
Jaukai su pasiutligės vakcina mėtomi iš lėktuvų, kurie kyla iš šešių regioninių oro uostų. Skrydžiai pradedami vakarinėje Lietuvos dalyje, pajūryje. Vakcina bus išmėtyta visoje Lietuvos teritorijoje. Lėktuvų skrydžiai suplanuoti taip, kad aplenktų miestus ir vandens telkinius, tačiau išlieka galimybė jaukams nukristi vienkiemių teritorijose.

„Norime gyventojams priminti, kad radus jauką su pasiutligės vakcina, reikėtų jo rankomis neliesti, o skambinti į teritorinius Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos padalinius. Jeigu šiuos jaukus perkąs ar suės naminiai gyvūnai, nereikėtų jaudintis – jiems tai nepavojinga”, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vyriausioji veterinarijos gydytoja Aušra Leščinskaitė – Petrauskienė.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nuo 2006 m. kasmet po du kartus – pavasarį ir rudenį vykdo oralinę laukinių gyvūnų vakcinaciją nuo pasiutligės. Statistikos duomenimis, pasiutligė iš Lietuvos traukiasi. 2009 m. buvo nustatyti 63 susirgimų atvejai, 2010 m. – 33, 2011 m. – 14, 2012 m. – 5, 2013 m. – 1. Šiais metais Lietuvoje dar neužregistruotas nei vienas pasiutligės atvejis.

VMVT inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas