Minkšti baldai – kaip juos išvalyti?

Nereikia net nelaimingų nutikimų, kad sofa ilgainiui išsipurvintų. Net ir menkiausi nešvarumai įsitrina į audinį ir, po kelerių metų naudojimo, minkšti baldai išsipurviną ir praranda originalią spalvą būtent dėl nešvarumų. Dažniausiai sofos valymas laikomas dideliu ir netgi brangiu darbu. Vis dėlto, baldų valymas nėra toks sudėtingas, kaip gali atrodyti ir tuoj jums papasakosime, kaip tai padaryti tinkamai ir efektyviai.

Nuvilkite sėdimas ir atramines vietas

Galbūt ne kiekvienas atkreipia dėmesį, tačiau dažniausiai sofų minkštosios dalys būna apvilktos. Jeigu jūsų neramina ne tik viena dėmė, bet ir daugiau nešvarumų, tada pati geriausia išeitis būtų tiesiog nuimti užvalkalą ir plauti jį skalbimo mašinoje arba rankomis.
Tiesa, jeigu naudosite skalbyklę, atsižvelkite į gamintojo suteiktas skalbimo rekomendacijas. Deja, dažniausiai tokio dalyko namuose neturime, todėl tenka pasikliauti tik savo nuojauta. Tokiu atveju, pasirinkite kuo švelnesnę programą – lėtesnis sukimas ir ne per aukšta temperatūra labiau apsaugos užvalkalo audinį. Na, o baigus skalbti, džiovinkite natūraliai.

Sofos valymas

Sofos į skalbyklę neįmesite, todėl ją reikia valyti rankomis. Toks darbas dažnai paliekamas profesionaliam valymui garais, bet kartais norisi sutaupyti ir išvengti tokių išlaidų. Tokiu atveju, sofą išvalyti galite ir savarankiškai, beveik be jokių išlaidų.
Jums reikės tekstilės valiklio ir minkšto šepetėlio. Valiklį galite įsigyti bet kurioje kasdienių prekių parduotuvėje, o šveitimui puikiai tinka vaikiškas dantų šepetėlis. Tiesa, jeigu neturite arba nenorite pirkti specialaus valiklio, galite tiesiog į vandenį įpilti truputėlį indų ploviklio – to turėtų pakakti.
Valydami susitelkite tik į dėmes, nes visą sofą išvalyti dantų šepetėliu bus tikrai sudėtinga. Gerai valikliu sudrėkinkite nešvarias vietas ir tada, sukamaisiais judesiais, šveiskite dėmes šepetėliu. Galų gale, kai valiklis visiškai išdžiūva, galite viską išsiurbti dulkių siurbliu, kadangi valiklis „išjudina” nešvarumus ir juos po tos reikia panaikinti.

Laikas atsinaujinti?

Kartais baldų valymas nebėra išeitis, kuri tenkintų. Tada ateina laikas atsinaujinti savo turimus baldus. Tokiu atveju, kviečiame jus užeiti į www.senukai.lt – čia siūlomi minkšti baldai internetu gera kaina leis įgyvendinti savo naujus poreikius akimirksniu!

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas