Pažintis su 25 įspūdingiausiais saugomais medžiais – keliaujant ir žaidžiant

Lietuvoje daugiau kaip 400 medžių yra įtraukti į Valstybės saugomų gamtos paveldo objektų sąrašą. Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos (VSTT) siūlo šią vasarą susipažinti su 25 iš jų dalyvaujant kelionių žaidime „Aplankyk 25 įspūdingiausius medžius“.

Šių į žaidimą įtrauktų 25 medžių sąrašą sudarė VSTT ekspertai. Tai Adamavo ąžuolas, Ąžuolai Dvyniai, Ąžuolo ir pušies draugystė, Dabulevičių maumedis, Didžioji tuja, Dubravos Dvyniai, Dusetų vinkšna, Glitiškių ąžuolas, Kalnelio daugiakamienė pušis, Karvelių ąžuolas, Lampėdžių liepa Gražuolė, Liepa Motinėlė, Liškiavos liepa, Lūžgalių ąžuolas, Meškėnų liepa, Mingėlos ąžuolas, Papilės penkiolikakamienė liepa, Pušys Sesės, Raganos uosis, Raganų eglė, Rumšiškių miško pušis, Salantų kaštonas, Stelmužės ąžuolas, Varniškių II ąžuolas ir Vartelių liepa.

Pasak VSTT direktoriaus Alberto Stanislovaičio, bene labiausiai žmonėms yra žinomas seniausias Lietuvos medis – Stelmužės ąžuolas, kuriam jau per tūkstantį metų. Daugelis prie jo yra ir buvę, bet turbūt retas matė įspūdingą Dabulevičių maumedį ar Lampėdžių liepą Gražuolę, suaugusius į vieną kamieną medžius – Ąžuolo ir pušies draugystę, Pušis-Seses ar plačiai išsišakojusią Vartelių liepą.
Žaidimas „Aplankyk 25 įspūdingiausius medžius” vyks iki rugsėjo 10 d. Jo dalyviai turės rasti į sąrašą įrašytą medį ir atvykę prie jo pasižymėti savo mobiliajame telefone. Aplankę visus 25 įspūdingiausius medžius ir pasižymėję, keliautojai gaus prizo kodą, pagal kurį pasirinks prizinę knygą – „Medžiai” arba „Lietuvos saugomos teritorijos”.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas