Jūrų muziejuje – rekordinis lankytojų skaičius

Lietuvos jūrų muziejuje 2018 metais apsilankė 793 346 lankytojai – tai rekordinis lankytojų skaičius Lietuvos muziejuose.

2018-ieji Lietuvos jūrų muziejuje buvo pirmieji metai, kai po 2017 m. pabaigtų rekonstrukcijų visa apimtimi veikė muziejaus akvariumo bei istorinės ir gamtos ekspozicijos Nerijos forte. Vykdant Lietuvos kultūros tarybos finansuotą projektą, pernai muziejaus akvariume įrengta inovatyvi trijų edukacinių elementų erdvė, papildanti ekspoziciją „Nuo upelio iki vandenyno”. Taip pat sukurta 10 naujų edukacinių užsiėmimų, atspindinčių muziejaus esamų ir naujai sukurtų ekspozicijų turinį, suderintų su formaliojo, neformaliojo ugdymo ir mokymosi visą gyvenimą programomis. Pažymint Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, parengtos dvi parodos, eksponuotos Nerijos forte. Etnografinėje pajūrio žvejo sodyboje įrengta nuolatinė interaktyvi ekspozicija „Mano tėvas žvejas, aš – jo padėjėjas”.

Jūrų muziejaus lankytojų skaičių padėjo išauginti Kultūros ministerijos sukurtos nemokamos muziejų lankymo mokiniams ir Kultūros paso paslaugos. Tam įtakos turėjo ir klimato sąlygos – neįprastai anksti prasidėjęs ir ilgiau užsitęsęs šiltasis laikotarpis.
Lietuvos jūrų muziejus yra respublikinis muziejus, pavaldus Kultūros ministerijai. Kaip ir kituose nacionaliniuose ir respublikiniuose muziejuose, Jūrų muziejuje veikia nemokamo muziejų nuolatinių ekspozicijų lankymo modelis, suteikiantis teisę kiekvieną paskutinį mėnesio sekmadienį jose lankytis nemokamai.

Kultūros ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas