Lietuvos paštas aprūpins automobiliais laiškininkus kaimo vietovėse

Didžiausią pašto paslaugų teikimo vietų tinklą turintis Lietuvos paštas iki 2019 m. I pusmečio paskelbs kelis viešųjų pirkimų konkursus 640 automobilių nuomai. Automobiliai bus skirti bendrovės laiškininkams, dirbantiems kaimiškose vietovėse.

„Per moderniosios Lietuvos pašto istoriją tai bene pirmi tokie dideli konkursai dėl lengvųjų automobilių. Mano žiniomis, iki šiol bendrovė nebuvo įsigijusi tokio kiekio automobilių”, – sakė Lietuvos pašto generalinė direktorė Asta Sungailienė.
Anot jos, įmonė yra pasiryžusi laipsniškai gerinti Lietuvos pašto darbuotojų darbo sąlygas, skirti dar daugiau dėmesio ir investicijų, kad būtų padidinta kasdienio darbo kokybė ir pasitenkinimas juo.
„Tikiu, kad šiuos pokyčius įvertins ir klientai – jų aptarnavimui skirtų procesų tobulinimas mums taip pat yra vienas svarbiausių prioritetų”, – teigė A. Sungailienė.
Lietuvos paštas tikisi, kad paskelbti viešieji konkursai bus įdomūs daugeliui tiekėjų ir automobilių gamintojų. Pagrindinis reikalavimas automobiliams – kad jie būtų ekonominės klasės, su kuo mažesnėmis kuro sąnaudomis.
Bendrovė 2018 m. rudenį su UAB „Baltik vairas” pasirašė sutartį dėl 210 elektrinių dviračių miesto laiškininkams gamybos. Toks sprendimas priimtas įmonei paskaičiavus vidutinių Lietuvos miestų pėsčiųjų laiškininkų per dieną įveikiamą vidutinį atstumą ir pristatomos korespondencijos kiekį. Tikimasi, kad tai turėtų sumažinti kasdienį laiškininkų fizinį darbo krūvį ir pagreitinti siuntų pristatymą Lietuvos pašto klientams.
Elektriniai dviračiai yra plačiai naudojami daugelyje Europos šalių paštų, kurie aptarnauja tankiau apgyvendintas vietoves. Tuo tarpu kaimo vietovėse, kur yra pakankamai dideli atstumai tarp adresatų, laiškininkai pas klientus vyksta automobiliais.

Lietuvos pašto inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas