Į girininkijas – eglišakių augalams dengti

Gyventojai, planuojantys augalus nuo žiemos šalčių apsaugoti eglių šakomis, du lapkričio penktadienius eglės šakų galės atsivežti iš Valstybinių miškų urėdijos girininkijų. Miškininkai, iš anksto priruošę eglišakių, gyventojų lauks lapkričio 23 ir 30 dienomis prie girininkijų pastatų. Eglišakės bus dalinamos nemokamai.

„Eglės šakos yra vienas seniausių, laiko patikrintų būdų per žiemą išsaugoti lepesnius sodo ir daržo augalus. Miškininkai parūpins šakų, gyventojams tereikės atvažiuoti jų pasiimti. Tokiu būdu norime visus paraginti elgtis sąmoningai ir atsakingai – nelaužyti miške šakų savavališkai ir tausoti mišką”, – sakė Valstybinių miškų urėdijos direktorius Marius Pulkauninkas.
Miškininkai priminė gyventojams neiti šakų rinkti ten, kur vykdomi miško kirtimo darbai, nes tai nėra saugu. Patys miškininkai pririnks šakų kirtavietėse, retindami mišką arba nugenės nuo medžių, kuriuos pagal miškotvarkos projektus artimiausiu metu numatoma iškirsti.
Du penktadienius, lapkričio 23 ir 30 dienomis, eglišakės bus sukrautos prie girininkijų administracinių pastatų. Iš viso Lietuvoje yra 337 Valstybinių miškų urėdijos girininkijos. Pasiimti šakų augalams dengti gyventojai laukiami nuo 8 iki 15 val.
Miškininkų teigimu, miške savavališkai laužant šakas yra pažeidžiamos LR aplinkos ministro įsakymu patvirtintos Lankymosi miške taisykles ir dėl tokios neatsakingos veiklos gali būti skiriama nemenka bauda.
„Norisi, kad ne taisyklės ar baudos stabdytų nuo tokių veiksmų, o supratimas, kaip ilgai miškas auga. Gali atrodyti, kad medžiui nieko blogo nenutiks nulaužus vieną kitą šaką. Taip nėra, spygliuočiai medžiai ypač nemėgsta genėjimo ar šakų laužymo, o dažniausiai nukenčia jauni medeliai, kurių šakas lengva pasiekti. Todėl kviečiu saugoti kiekvieną medį, leisti jam augti ir susiplanuoti laiką atvykti į girininkijas pasiimti paruoštų šakų”, – teigė M. Pulkauninkas.

Valstybinių miškų urėdijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas