Uteniškius suvienijo Tautiška giesmė

Liepos 6 dieną lietuvaičius ir užsienyje gyvenančius tautiečius tradiciškai susivienija giedama „Tautiška giesmė”. Šiemet uteniškiai giedoti himną rinkosi įvairiose vietose: vieni prie ežero, kiti ant piliakalnio, treti pasirinko ramų ir atokų kampelį. Prie Utenos kultūros centro Tautiškos giesmės giedojimas taip pat subūrė didžiulį būrį uteniškių.

Tauragnai

Liepos 6 dieną renginiai, skirti Valstybės dienai, prasidėjo tradiciniu bėgimu Tauragnų piliakalnis-Taurapilis. Prie starto linijos stojo 17 bėgikų: Julius Amolevičius, Vaidas Atkočiūnas, Jurgita Baleišytė, Alvydas Danauskas, Ieva Jankauskaitė, Inga Jankauskienė, Goda Mažeikaitė, Jūratė Mažeikienė, Meida Mikalauskaitė, Adrijus Mikalauskas, Inga Motiejūnienė, Žydrūnas Pakalnis, Gediminas Palskis, Arūnas Rinkauskas, Gintarė Sukarevičienė, Jonė Šinkūnaitė, Danutė Valkauskienė.
Pirmas finišavo Žydrūnas Pakalnis, antras buvo Gediminas Palskis, trečia atbėgo Goda Mažeikaitė. Septyniolika dalyvių pasiekė finišo liniją ir buvo apdovanoti medaliais.
Ant Taurapilio piliakalnio susirinkusius dalyvius sveikino seniūnas Alvydas Danauskas. Utenos kultūros centro Tauragnų skyriaus Vaikų ir jaunimo dramos studijos artistai parodė poetinę kompoziciją „Lietuva, tėvyne mūsų” (vadovė Loreta Juškėnienė), o folklorinis ansamblis – programą „Iš Žiniuonės skrynios” (vadovė Vilma Valienė).
21 val. ant piliakalnio skambėjo Tautiška giesmė. Himną darniai giedojo per 200 žmonių. Sugiedoję himną susirinkusieji neskubėjo skirstytis, bendravo, piliakalnio papėdėje vaišinosi žolelių arbata.

Biliakiemis, Medeniai, Vaikutėnai, Pačkėnai

Utenos seniūnijoje Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo diena paminėta visuose trijuose Utenos seniūnijos centruose. Biliakiemiečiai, Medenių krašto bendruomenė ir svečiai Lietuvos himną giedojo prie Biliakiemio laisvalaikio centro pasipuošę ne tik vėliavomis, bet ir tautiniais rūbais. Vaikutėniškiai susirinko giedoti Tautišką giesmę prie kryžiaus Vaikutėnų parke ir pasveikinti Mindaugą Mickonį su vardadieniu. O pačkėniškiai tradiciškai rinkosi prie kaimo laikrodžio ir paminklinio akmens.

Vilučiai

Liepos 6-ąją gražus Vilučių bendruomenės būrys, susirinkęs prie kaimo kryžiaus, giedojo Tautinę giesmę. Buvo skaitomos eilės, dainuojamos seniai skambėjusios dainos ir džiaugtasi susibūrusių kraštiečių gausa. Kaimo sambūryje dalyvavo ne tik nuolatiniai kaimo gyventojai, bet ir iš tolimų kraštų į tėviškę sugrįžęs jaunimas.

Leliūnai

Valstybės dienos šventė Leliūnuose prasidėjo šv. Mišiomis Šv. Juozapo bažnyčioje, kurias aukojo parapijos klebonas Stasys Tamulionis. Pasibaigus šv. Mišioms miestelio aikštėje pašventintas paminklinis akmuo „Vytis”, kurio autorius skulptorius Valentinas Šimonėlis.
Tautišką giesmę giedojo daugiau kaip 200 žmonių, tokiam gausiam būriui susirinkusių šventę dovanojo Utenos kultūros centro Leliūnų skyriaus jaunimo studija „Aušra” (vadovai Aušra ir Edmundas Gutauskai) ir Birštono kultūros centro merginų grupė „Crazy” (vadovė Lijana Stakauskaitė) su programa „Dainuoju Lietuvai”. Beje, viena daina buvo skirta ir seniūnei Linai Petronienei jubiliejaus proga.
Leliūniškiams ir svečiams buvo kepama šimto kiaušinių kiaušinienė, padėkomis pagerbti seniūnijai labiausiai nusipelnę gyventojai: už iniciatyvas ir meno puoselėjimą paramą Vytautas Valiušis ir Giedrius Mazūras, už tėviškės tradicijų saugojimą Vytautas Morozovas ir Juozas Kazickas, aktyviai bendruomenės ir seniūnijos veikloje dalyvaujantys Danutė Titenienė ir Liuonius Krivickas.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas