Motoakrobatai jungiasi prie vaikų kovos su vėžiu

Motociklų sporto pasaulį šį pavasarį sudrebino uteniškio Šarūno Kezio pasiektas Gineso rekordas. Daugiausia apsisukimų ant vieno rato per minutę atlikęs sportininkas nestovi vietoje – visi komandos „Utena Stuntriders” vasaros savaitgaliai užimti pasirodymais autosporto renginiuose, tad kvapą gniaužiantys triukai džiugins ne vieno smalsuolio akį. Pats Š. Kezys pripažįsta, kad iš pradžių motociklai buvo tik smagus laiko praleidimo būdas, o spontaniškai su Nerijumi Malinausku sukūrus komandą ši skina pergales ir džiugina motociklų sporto entuziastus jau penkerius metus.

Kodėl susižavėjote motociklais?

Nuo vaikystės traukė technika. O motorolerį, vėliau ir motociklą galima legaliai vairuoti kur kas anksčiau nei automobilį. Gal dėl to ir liko didesnė trauka motociklams.

„Utena Stuntriders” komanda puikiai žinoma motociklų sporto pasaulyje. Kaip susikūrėte?

Važinėdami vaikystėje su motoroleriais turėjome klubą („utn scooters” – aut. past.). Tas klubas suburdavo daug bendraminčių į vieną vietą. Laikui bėgant vieniems patiko važinėti po miestą ar užmiestį, kitiems treniruotis ir važinėti ant vieno rato. Dėl to atsirado ir mūsų komanda, kurios tikslas buvo suburti bendraminčius uteniškius. Mes gyvuojame apie penkerius metus, nors oficialios datos nėra, nes iš pradžių pagrindinis tikslas buvo tiesiog gerai praleisti laiką.

Kodėl pasirinkote akrobatinius triukus, o ne motociklų lenktynių sportą?

Šalia Utenos nebuvo ir nėra jokios trasos, kur būtų galima treniruotis lenktynėms. Keista, tačiau niekada nebuvau susimastęs, kodėl mes nė nebandėme lenktyniauti. Motoakrobatika – gana laisvo stiliaus sportas. Tai mus ir žavi. Galima ir greitai lakstyti mažoje aikštelėje, ir lėtai atlikti pavojingus akrobatinius triukus.

Prisiminkite ekstremaliausią situaciją, kurią teko patirti su motociklu…

Man ekstremalu, kai gaunu daug adrenalino. Žinoma, jo gauni daugiausia, kai lieka vos milisekundė iki avarijos. Pavyzdžiui, tai – momentai, kai dideliu greičiu leki ant priekinio rato ir jauti, kad su atleistais stabdžiais riedi penkis metrus. Tada laikas lyg sustoja ir tie penki metrai pasidaro kaip kilometras.

Kokį patarimą duotumėte pradedančiajam motociklininkui, kuris nori išmokti akrobatinių triukų?

Labai sudėtingas klausimas, nes patarimų galiu duoti milijoną, reikia tik nebijoti klausti. Yra daugybė aspektų: nuo savęs paruošimo iki technikos parengimo ir t. t. Manau, norinčiam pradėti reiktų pirmiausia susisiekti su mumis – „Utena Stuntriders” nariais (juokėsi).

Gineso rekordas – didžiulis pasiekimas visai komandai. Koks buvo jausmas?

Jausmas buvo pats nuostabiausias – euforija, pasididžiavimas… Viskas vienoje vietoje. O mes jau turime ir kitų idėjų, tik joms reikia daug laiko. Komunikacija su Jungtiniais Arabų Emyratais užtrunka.

Pamatysime Jus rugpjūčio 15 dieną Kačerginėje, „All United by Melitta®” renginyje, skirtame paremti vėžiu sergančius vaikus. Kas laukia žiūrovų?

Sezono metu visi savaitgaliai dažniausiai būna užimti, o tokiame renginyje, kur bus labai daug veiksmo, su komandos draugu Nerijumi Malinausku visuomet norime sudalyvauti. Mes turime savo pasirodymų programas, kurias tobuliname nuolat, tad gali būti, kad programa bus nauja ir nematyta. Autosporto bendruomenė tampa vis vieningesnė, tad mes džiaugiamės, jog būsime šios iniciatyvos dalimi. Dalyvavimas įgauna visai kitą prasmę, kai dovanoji ne tik smagų renginį, bet ir padedi tiems, kurie kovoja su sunkia onkologine liga.

„PDM Drift Team” inf., Eitvydo Kinaičio ir „Žygis Foto“ nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas