Kaziuko mugę aplankęs meras nustebino netikėtu pirkiniu

Trečiadienio popietę Utenos rajono savivaldybės administracijoje aidėjo tradicinė Kaziuko mugė. Lankytojus pasitiko nuotaikingi muzikantai ir skrybėlėtas Kaziukas, papuošęs visus riestainių karoliais. Mugės prekeiviai, siūlę įsigyti rankų darbo skanėstų, papuošalų, medžio dirbinių, produkcijos iš levandų, keramikos, teigė, kad šiemet pirkėjai buvo kaip niekad dosnūs – pinigines atvėrė plačiai.

Kaziuko mugėje, kurią organizavo savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyrius bei Utenos šeimos ir vaiko gerovės centras, jau ne pirmą sykį dalyvavo Utenos specialiosios mokyklos-daugiafunkcio centro bendruomenė. Minėtos įstaigos direktoriaus pavaduotoja socialinei priežiūrai ir globai Vilgelmina Rastenienė teigė, kad šiųmetė mugė buvo itin sėkminga: „Ugdytiniai kasmet labai laukia mugės, nes čia turi galimybę pristatyti savo rankomis sukurtus gaminius, pabendrauti su žmonėmis. Šiemet ir pirkėjų, ir dalyvių buvo daugiau nei pernai. Ypač dosniai piniginę atvėrė meras – pirko iš mūsų tekstilinį katiną, medinį kočėlą, kurį juokavo naudosiąs ne pagal paskirtį.”

Specialiosios mokyklos-daugiafunkcio centro gyventojas Erik Garbul šypsodamasis sakė, jog tiek jis, tiek jo draugai labai rimtai ir atsakingai žiūri į pasiruošimą Kaziuko mugei. „Jeigu žinome, kad vienas ar kitas daiktas yra labai mėgstamas pirkėjų, stengiamės pagaminti kuo daugiau vienetų. Perkamiausi yra medžio darbai, pinti gaminiai, keramika, – tikino vaikinas. – Man geriausiai sekasi gaminti menteles. Vienos kaina svyruoja nuo dviejų iki penkių eurų – priklauso nuo to, kiek į ją įdėta darbo. Labai smagu, kai žmonės įvertina mūsų darbelius, kuriuos gaminame įdėdami visą širdį.”

Šeimos ir vaiko gerovės centro socialinės darbuotojos Daiva Beikuvienė ir Grita Bernotienė sakė, kad vaikai ruošti darbelius Kaziuko mugei pradėjo prieš kone pusę metų, o renginio išvakarėse nusprendė prigaminti rankų darbo skanėstų, kuriuos išalkę pirkėjai tiesiog šluote iššlavė. Renginyje savo gaminius siūlė ir Utenos rajono šeimynos, vaikų dienos centro „Draugystė”, Utenos bendruomeninių šeimos namų bendruomenės. Paklaustos, kam bus skiriami uždirbti pinigai, socialinės darbuotojos teigė, kad juos išsidalys mugei gaminius ruošę ir jais prekiavę vaikai – nusipirks saldainių ar apsilankys picerijoje.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas