Pabėgėlių vaikai švenčia Kalėdas kartu su lietuvių atžalomis

Valstybės tarnybos departamentas kartu su Vilniaus arkivyskupijos „Caritu“  pakvietė keliolika vaikų iš Lietuvoje gyvenančių pabėgėlių šeimų į kalėdinę šventę „Lėlės“ teatre. Šventėje kartu su vaikais iš Ukrainos, Sirijos, Afganistano, Eritrėjos dalyvavo ir departamento darbuotojų atžalos.

Vaikai žiūrėjo spektaklį, susitiko su Kalėdų seneliu ir, žinoma, gavo dovanų. Lėšas šventei ir dovanoms suaukojo departamento darbuotojai. Taip pat jie išpildė ir keletą mažųjų svajonių: padovanojo žaislų, futbolo kamuolių, knygų, drabužių.

„Atsidurti už daugybės kilometrų nuo gimtųjų namų, tarp svetimų žmonių, bandyti rasti savo vietą nepažįstamoje šalyje, nepažįstamoje kultūroje – didelis išbandymas ne tik suaugusiesiems, bet ir vaikams. Norėjome šiems vaikams padovanoti nors nedidelę šventę, parodyti, kad jie yra priimami, kad jie yra svarbūs. Šios šventės esmė – ne tik dovanos, ne tik nauji įspūdžiai, bet ir galimybė vaikams pabendrauti, galbūt net susirasti draugų Lietuvoje, lengviau įsilieti į mūsų visuomenę“, – sakė šventės organizatoriai ir kviečia kolegas iš kitų institucijų prisidėti prie Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ Užsieniečių integracijos programos. Šios programos pagrindinis tikslas – pabėgėlių, prieglobsčio prašytojų, naujai atvykusių trečiųjų šalių piliečių sėkminga socialinė integracija Lietuvoje. Ypatingas dėmesys skiriamas ugdymui, mokymui, pažinimui, susitikimui su bendruomenėmis.

Valstybės tarnybos departamento inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas