Adventinius vainikus sukūrę autoriai paskelbė aukcioną

Prasidėjo tylus Kalėdų laukimas. Pasidžiaugę nuveiktais darbais ir ruošdamiesi didžiosioms metų šventės, praėjusį šeštadienį Vaikutėnų kaimo gyventojai ir svečiai gausiai susirinko į Advento vainikų aukcioną, kuriame netrūko nei azarto, nei gerų emocijų.

Namuose šventinę nuotaiką kuriantis advento vainikas – tai ypatingas kalėdinio laikotarpio simbolis bei namų puošmena. Iš šiaudų, šieno, gamtoje surinktų pušų skujų, šakelių ar šermukšnio uogų bendruomenės vaikų ir moterų sukurti vainikai viliojo išskirtinumu, originalumu, o nusprendę plačiau atverti piniginę vaikutėniškiai ir iš gretimų kaimų ar Utenos atvykę svečiai pasibaigus aukcionui galėjo džiaugtis įsigiję norimą advento vainiką, kuris papuoš jų namus ir džiugins visą šventinį laikotarpį.

Praėjusią savaitę advento vainikų parodos metu, kuomet atvykę dvasininkai juos pašventino, išrinkti 15 gražiausių vainikų buvo pateikti aukcionui.

Nebe pirmus metus Vaikutėnuose tapo gražia tradicija kurti advento vainikus. Pirmosios savo išradingumą pademonstravo moterys, o pernai ir šiemet kūrėjų būrį papildė ir vaikai, kuriems vadovauja Vilija Puodžiukienė. „Pernai sukūrėme advento vainikus ir kalėdines dekoracijas. Atsirado nemažai norinčiųjų šiuos darbus įsigyti. Tačiau tąkart vaikai juos dovanojo savo artimiesiems, todėl pardavimui taip ir nebeliko. Šiais metais nusprendėme, kad reikia surengti neįprastą pardavimą – aukcioną”, – pasakojo V. Puodžiukienė. Jaunieji kūrėjai, kuriems nuo 4 iki 16 metų, savo darbams panaudojo įvairias gamtines detales, o šiaudų, kurių užteko ir kalėdinės eglės žaisliukams pagaminti, parūpino Laimutis Kirka. „Kiekvieną rudenį mes einame į gamtą rinkti kankorėžių, šermukšnio uogų, augalėlių, kuriuos džioviname ir ruošiame kaip medžiagą. O mūsų seniūnaitė J. Bliuvienė priaugina linų, kanapių, aguonų. Nors su aguonomis šiemet prasčiau sekėsi, tačiau kompozicijos su šiais augalais – išskirtinės”, – apžvelgdama šiųmečius darbus kalbėjo V. Puodžiukienė, kuri iš anksto išsirinko tris advento vainikus, kuriuos padarė Ugnė, Paulius ir Viktorija.

Paskelbus aukciono pradžią dalyviai azartiškai kėlė kainas advento vainikams, kurių pradinė kaina – 5 eurai. Paties gražiausio ir žaismingiausio vainiko, kurį sukūrė Goda Raslanaitė, kaina šoktelėjo net iki 27 eurų. Kai kurie dalyviai nupirko ir kelis advento vainikus, kuriais planuoja papuošti savo namus, o kitus dovanoti artimiesiems.

Tiems, kurie nesudalyvavo aukcione, buvo pasiūlyta adventinių grožybių įsigyti iš pačių autorių. Renginyje apsilankęs Utenos seniūnijos seniūnas Saulius Gaižauskas įsigijo ir namo parsivežė vaikutėniškės Linos sukurtą paprastumu ir originalumu išsiskiriantį darbą, kuris primins artėjančias šv. Kalėdas.

Laikraščio „Utenos diena“ inf., Linos Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas