Aplinkos ministerija apdovanojo šių metų judriausiuosius

Nors kaip niekad sėkminga Europos judumo savaitė pasibaigė, jos pasiekimai nelieka užmiršti. Šiandien Aplinkos ministerijoje įvyko apdovanojimų ceremonija, kurioje buvo apdovanoti labiausiai nusipelnę ir geriausi rezultatų pasiekę kampanijos dalyviai. Padėkos raštus, aplinkosaugos garbės statulėles-gerves ir ministerijos įsteigtas dovanas laimėtojams įteikė aplinkos ministras Kęstutis Navickas.

„Europos judumo savaitė šiemet pasiekė apogėjų – renginių gyventojams pasiūlė net 42 savivaldybės, trys didieji miestai Dieną be automobilio suteikė teisę viešuoju transportu važiuoti nemokamai. Džiaugiuosi, kad Aplinkos ministerija yra šios didžiausios pasaulyje tvaraus judėjimo kampanijos koordinatorė Lietuvoje. Tai leidžia mums siekti įgyvendinti darnios plėtros ir aplinkos apsaugos tikslų”, – teigė K. Navickas.

Kaip jau buvo paskelbta anksčiau, Judriausia šių metų savivaldybe tapo Vilniaus miestas, skyręs didelį dėmesį dviračių infrastruktūros plėtrai, viešajam transportui, o Dieną be automobilio dalį Gedimino prospekto skyręs pėstiesiems bei aktyviam poilsiui. Apdovanojimą atsiėmęs miesto vicemeras Linas Kvedaravičius pažadėjo, kad kitąmet miestiečių laukia visiškai nauja transporto rūšis. Speciali padėka skirta ir Vilniaus m. savivaldybės įmonei „Susisiekimo paslaugos”, kuri aktyviai bendradarbiauja su ministerija organizuojant Europos judumo savaitės renginius sostinėje.

Judriausia institucija pripažinta Susisiekimo ministerija, sukūrusi informacinį vaizdo klipą, surengusi fotografijų konkursą bei aktyviai įtraukusi darbuotojus į judėjimo varžytuves. UAB „Northern Baltic” paskelbta Judriausiu darbdaviu už nuolatinį dalyvavimą tvaraus judėjimo konkursuose bei visų darbuotojų įtraukimą į keliones dviračiu. Judriausios mokymo institucijos vardas atiteko Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijai, organizavusiai daugiausia tvariai judėti skatinančių renginių.
Taip pat specialus apdovanojimas skirtas Judriausiam piliečiui, įveikusiam didžiausią atstumą visos savaitės metu. Juo tapo šiaulietis Vytautas Anužis, numynęs net 601 kilometrą. Skatindami pokyčius pradėti nuo savęs, apdovanojome ir Judriausią Aplinkos ministerijos darbuotoją – dviračiu kasdien į darbą keliaujantį Juozą Jezukevičių.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas