Šauliai pakvietė uteniškius sutikti rudenį aktyviai

Rugsėjo 26 dieną Miesto sode ne pirmus metus Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-oji rinktinė kartu su rėmėjais organizavo aktyvių veiklų renginį „Sutikime rudenį aktyviai“. Gražią dieną parke susirinkusių šaulių kviečiami uteniškiai rinkosi vangiai, tačiau, jaunųjų šaulių teigimu, dalyvių buvo daugiau nei pernai.

Įvairaus amžiaus uteniškiai galėjo išbandyti įvairias rungtis: šaulišką komandinę estafetę, didįjį kvadratą, kareiviško bato metimo rungtį, šaudymą pneumatiniu šautuvu. Daugiausia aktyvioms veikloms pasidavė mažieji uteniškiai. Jie būrėsi į komandas ir stengėsi pasirodyti kuo geriau, nes organizatoriai žadėjo krūvą dovanų. Tačiau atėjus apdovanojimų metui, kai kurių dalyvių visą renginį buvusi gera nuotaika subjuro, nes pagrindinius prizus išsidalijo… šauliai.

Iš Utenos rajono į renginį ne pirmą kartą atvykusi dvylikametė mergaitė, paklausta, ar patiko šventė, atsakė klausimu, ar teisinga, kad šaulių organizuojamame renginyje daugumą prizų pasiima šauliai. „Mes žaidėme kvadratą. Mūsų komandoje buvo įvairaus amžiaus vaikų, iš kurių jauniausiam gal kokie septyneri. Bandėme laimėti prieš šaulių komadą. Jie buvo vyresni, todėl mes pralaimėjome, nes negalėjome net normaliai išmesti didžiulio kamuolio“, – apgailestavo mergaitė.

Pagrindinė renginio organizatorė Asta Tidikienė „Utenos dienai“ sakė, kad tikrai nebuvo nė vieno vaiko, kuris iš renginio būtų išėjęs be dovanų. „Čia yra žmonių problema – mes ištransliavome apie renginį visais įmanomais būdais: siuntėme informaciją į švietimo įstaigas, publikavome internetiniuose puslapiuose, tačiau aktyvumo, patys matėte, nebuvo, – apgailestavo A. Tidikienė. – O kad daugiausia renginio dalyvių sudarė patys šauliai, tai jie ir laimėjo pagrindinius prizus. Ką jūs siūlote? Atiduoti tiems, kurie atėjo, pastovėjo ir nieko nedarė?“ Rinktinės vado pavaduotoja A. Tidikienė buvo įsitikinusi, kad padarė viską, jog į renginį ateitų daugiau žmonių. „Mes skatiname dalyvius taip, kaip galime. Vakar netgi pavaišinome šauliška koše, kurios liko mūsų rinktinės nariams grįžus iš kito renginio. Skelbime buvo nurodyti šventės rėmėjai, kurie prisidėjo įsteigdami prizų. Svarstome, ar reikia uteniškiams tokio renginio, jei jame nedalyvauja?“ – retoriškai klausė A. Tidikienė.

Laikraščio „Utenos diena“ inf., J. Pavilonienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas