Nuo Sibiro iki Užpalių

Praėjo mėnuo, kai „Misija Sibiras 17″ dalyviai pajudėjo Irkutsko link. Ekspedicija jau sugrįžo namo. Dabar rengia susitikimus, pasakoja apie savo veiklą. Tradiciškai dalyviai susirinko vieno iš šios ekspedicijos sumanytojų ambasadoriaus Vygaudo Ušacko sodyboje Bajoriškėse aptarti ir pristatyti nuveiktus darbus. Šiemet ekspedicijos dalyviai ir jau anksčiau panašioje misijoje dalyvavę jaunuoliai rinkosi į netradicinę talką – Užpaliuose talkino Jūratės ir Eugenijaus Keraminų Šv. Teresės šeimynos namo statybose.

Dėkinga ambasadoriui

Susirinkę jaunuoliai Užpaliuose uoliai dirbo, atliko daug kitų gerų darbų. „Jie mano laiko sutaupė bent dviem dienoms, todėl kol kas galiu savaitgalį ir atsipūsti”, – „Utenos dienai” sakė E. Keraminas. Vaikinai darbavosi su kastuvais, nes reikėjo atkasti namo pamatus, kurie vėliau bus šiltinami, merginos krovė malkas ir sandėliavo šiltinimo medžiagas, tvarkė plytas. Darbas virė beveik tris valandas, vėliau visi, pakviesti namų šeimininkės Jūratės, susėdo prie bendro stalo.
„Utenos diena” ir kitos žiniasklaidos priemonės rašė, kad šių metų vasario mėnesio pradžioje užsidegė pavyzdine laikomos Šv. Teresės šeimynos namai.
Tada visa šeimyna liko be nieko, kaip stovi. Daugelis žmonių aukojo šeimynai pinigus, talkino rajono savivaldybė, daugelis darbų buvo atliekama labdaringai. Šiandien, nugriovus iki pamatų senojo darželio pastatą, jau stovi naujos sienos, beliko uždengti stogą ir apšiltinti didžiulio pastato sienas, sudėti langus, atlikti vidaus apdailos darbus. Darbai verda, todėl „Misija Sibiras” jaunimo pagalba, kurią inicijavo ambasadorius V. Ušackas, buvo labai reikalinga ir pačiu laiku. „Nuoširdžiai dėkoju ambasadoriui V. Ušackui už parodytą dėmesį mūsų šeimynai, už talkininkų, kurie net ir esant 30 laipsnių karčiui nepametė darbų, dirbo iš peties, triūsą”, – jau atsisveikinusi su talkininkais sakė Šv. Teresės šeimynos mama J. Keraminienė. O jaunimas, atlikęs dar vieną labdaringą misiją Užpaliuose, rinkosi Bajoriškėse, V. Ušacko sodyboje, prie gražuolio Indrajų ežero, aptarti nuveiktų darbų.

Daugiau apie skaitykite trečiadienio laikraštyje „Utenos diena”.

Autoriaus ir „Misija Sibiras 17“ nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas