Dienos receptas

Kiaulienos ir kopūstų troškinys

Reikės: 1 kg kiaulės sprandinės, 2 morkų, svogūno, 3 česnako skiltelių, 1,5 šaukšto žvėrienos prieskonių, 500 g kopūsto, 100 ml pomidorų padažo, šiek tiek petražolių, druskos pagal skonį.
Gaminimas: kiaulės sprandinę supjaustykite 4 cm kubeliais. Svogūną supjaustykite griežinėliais, kopūstą susmulkinkite, morkas supjaustykite kubeliais. Apkepkite mėsą, sudėkite morkas, svogūną, česnaką ir dar šiek tiek pakepkite. Pagardinkite troškinį prieskoniais ir druska. Sudėkite kopūstus ir dėkite pomidorų padažą. Berkite druskos pagal skonį. Troškinkite mėsą uždengę dangčiu apie 2–2,5 val., kol ji taps minkšta. Pagardinkite petražolėmis.

Kijevo kotletas

Reikės: 600 g vištienos filė, fermentinio sūrio pagal skonį, 2 kiaušinių, mėgstamų prieskoninių žolelių ir druskos, 7 šaukštų džiūvėsių, 0,5 l aliejaus.
Gaminimas: vištienos filė supjaustykite taip, kad ji būtų maždaug 12x10 cm dydžio ir apie 6 mm storio. Tokius gabalus išmuškite iki 3mm storio. Ant filė uždėkite tarkuotą fermentinį sūrį, filė likučius ir pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis bei druska. Filė susukite taip, kad sūris būtų viduryje, o kotleto forma pasidarytų kaip cepelino. Kotletą šiek pasūdykite, pamirkykite plaktuose kiaušiniuose, apvoliokite džiūvėsiuose, vėl pamirkykite kiaušinių plakinyje ir apvoliokite džiūvėsiuose. Kotletus virkite aliejuje apie 4 min., vėliau pakepkite 4 min. įkaitintoje orkaitėje. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Tiršta daržovių sriuba

Reikės: 2 bulvių, morkos, 400 g konservuotų pupelių, 2 česnako skiltelių, 100 g brokolių, 100 g žaliųjų žirnelių, saujos svogūnų laiškų, 1 l pomidorų sulčių, 500 ml vandens, druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas: pomidorų sultis užvirkite puode kartu su 500 ml vandens. Daržoves nulupkite. Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais, česnaką ir svogūnų laiškus susmulkinkite ir viską suberkite į puodą. Virkite uždengtame puode apie 20 min. Brokolius supjaustykite nedideliais gabalėliais. Brokolius, žirnelius ir pupeles suberkite į sriubą. Virkite dar 8 min. Nukelkite nuo ugnies, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

Virtinukai su varške

Reikės: 600g miltų, 4 šaukštų aliejaus, 200 ml vandens, 500 g varškės, 2 kiaušinių, šiek tiek petražolių ir krapų, 2 česnako skiltelių, druskos.
Gaminimas: miltus sutrinkite su aliejumi, kol jie tampa skaidrūs, supilkite stiklinę vandens ir išminkykite. Tešla turi nelipti prie pirštų. Sutrinkite varškę su kiaušiniais, pagardinkite petražolėmis ir krapais, išspauskite 2 česnako skilteles, pagal skonį berkite druskos ir viską gerai išmaišykite. Iškočiokite tešlą, įdarykite varške ir darykite norimos formos virtinius. Virkite pasūdytame vandenyje. Kai virtiniai iškils į viršų, virkite apie 5 minutes. Patiekite su mėgstamu padažu.

Rūkytos žuvies salotos

Reikės: rūkytos žuvies (geriausiai tinka rūkyta jūros lydeka arba karštai rūkyta menkė). Svogūnų laiškų, majonezo.
Gaminimas: žuvį nukaulinkite ir pasmulkinkite, svogūnų laiškus supjaustykite ir viską sumaišykite su majonezu.

Žuvies paplotėliai

Reikės: 500 g žuvies filė, 1 šaukštas kukurūzų krakmolo, sojos padažo, 1 šaukštelio aliejaus, 1 kiaušinio, 1 šaukšto baltojo vyno, šiek tiek cukraus, druskos, juodųjų pipirų, salotų.

Gaminimas: filė sumalkite mėsmale ir sumaišykite su kukurūzų krakmolu ar miltais, kiaušinio tryniu, aliejumi, prieskoniais, vynu ir atskirai su cukrumi išplaktu baltymu. Iš žuvies masės padaromi paplotėliai, kurie pakepinami, kol iš abiejų pusių apsitraukia šviesiai auksine plutele. Po to jie išilgai supjaustomi ir papuošiami salotų lapais.

Pjaustytos mėsos kepsnys

Reikės: 1 kg kiaulienos (kumpio be lašinukų), 7 kiaušinių, 7 šaukštų miltų, 7 šaukštų krokmolo, 200 g majonezo, druskos, pipirų.
Gaminimas: kiaulieną supjaustykite kuo smulkesniais gabaliukais. Į mėsą įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, krakmolą, prieskonius, supilkite majonezą. Labai gerai išmaišykite. Šią masę sudėkite į riebalais išteptą uždengiamą indą ir kepkite apie 1 val. Tada nukelkite dangtį ir kepkite dar apie 10 min.

Tarkuotų bulvių ir kruopų kukuliai

Reikės: 12 bulvių, 1 stiklinės miežinių kruopų, 100 g lašinukų, 1 svogūno, druskos.
Gaminimas: bulves sutarkuokite, nuspauskite, sudėkite išvirtą miežinę košę, įberkite druskos. Išminkykite ir formuokite kukulius. Juos dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 30 min. Tiekdami kukulius užpilkite kubeliais pjaustytais pakepintais lašiniais ir svogūnais.

Varškės apkepas su moliūgu

Reikės: 500 g varškės, 1 kg moliūgo, 3/4 stiklinės manų kruopų, 2 stiklinių pieno, 4 kiaušinių, 0,5 stiklinės cukraus, 3 šaukštų sviesto, 1,5 stiklinės grietinės, žiupsnelio kmynų, druskos.

Gaminimas: piene išvirkite manų kruopas. Moliūgą nuvalykite, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite svieste 7 min. nuolat maišant. Atvėsinkite. Sudėkite manų košę, varškę, 3 kiaušinius, cukrų, druską, kmynus ir viską išmaišykite. Paruoštą masę supilkite į formą, paviršių išlyginkite ir patepkite likusiu kiaušiniu. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros kepti 30 min. Patiekti su grietine.

Troškinti kotletai

Reikės: 500 g faršo, 0,5 stiklinės ryžių, 2 svogūnų, kiaušinio, 3 česnako skiltelių, 5 šaukštų pomidorų padažo, šaukšto miltų, 3 stiklinių vandens, 3 šauktų grietinės, druskos, juodųjų pipirų, saujos įvairių žalumynų.
Gaminimas: į dubenį dėkite virtus ryžius, mėsą, įmuškite kiaušinį, berkite druskos ir juodųjų pipirų, sudėkite trintas česnako skilteles, smulkintus žalumynus ir išmaišykite. Iš masės formuokite nedidelius kotletus ir juos apkepkite. Dubenyje užvirkite vandenį, supilkite grietinę ir pomidorų padažą, sudėkite apkeptą svogūną, berkite miltus ir išmaišykite. Tada sudėkite apkeptus kotletus ir viską troškinkite apie 10 minučių. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

UAB „Utenos Diena“,
Maironio g. 34, LT-28144, Utena.
Įm. kodas: 301537159
PVM k. LT100003891115

A.s.: LT535014500014000334
Utenos kredito unija

Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

utenosdiena.lt redakcijai rašykite adresu reklama@utenosdiena.lt

Visos teisės saugomos. © 2008 -  2018 UAB „Utenos diena“.
Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Utenos diena“ sutikimą.

LANKYTOJŲ STATISTIKA

Šiandien apsilankė:991
Vakar apsilankė:3916
Šią savaitę apsilankė:8764
Šį mėnesį apsilankė:59823
Viso (nuo 2015-02-16):8866798
Šiuo metu naršo:
49
2018-08-15
MENŲ KALVĖ - Utenos regiono kūrėjai ir jų darbai!